Hava Durumu

Avrupa'nın bileğini büken şampiyon Yeni Dönem'de

50 kg sol bilekte Avrupa şampiyonu olan GFC (Görükle Spor Kulübü) sporcusu Gülistan Korkmaz gazetemiz Yeni Dönem'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Avrupa'nın bileğini büken şampiyon Yeni Dönem'de

Engin AKSÖZ

Aslen Siirtli olan, burslu kazandığı Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü'nde okumak için 2 yıl önce Bursa'ya gelen başarılı sporcu, kariyeriyle, bilek güreşinin inceliklerini arkadaşımız spor yazarı Engin Aksöz'le paylaştı.

GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ KOLAY DEĞİL

Sporculuk yaşamında sayısız Türkiye ve Avrupa Şampiyonlukları bulunan başarılı bilek güreşçisi, yeni hedefinin dünya şampiyonluğunu olduğunu belirterek, bilek güreşinin göründüğü gibi kolay bir spor olmadığına vurgu yaptı.

Bilek güreşi yapabilmek için vücut yapısının önemine dikkati çeken Korkmaz şu bilgileri verdi 'Eklem yapısı uygun olmayan birisinin bu sporu yapabilmesi çok zor. Hazırlık döneminde yapılan rotasyon, biseps ve hummer çalışmalarının da başarılı olabilmede önemi büyük. Tabii yanında sabır ve özgüvende gerekiyor.'

KADİR HOCA'NIN BÜYÜK KATKISI VAR

Bursa GFC Kulübü Başkanı Kadir Gırdoğlu'nun başarısında büyük katkısı olduğunu sözlerine ekleyen başarılı sporcu, 'Benim ikinci babam gibi ve her sorunumda en büyük destekçim. Diyebilirim ki Kadir ağabey yanımda olmasaydı böylesine başarılı bir sporcu olamazdım.'

Yeni Dönem Gazetesi'ni de bünyesinde bulunduran Pardus Yayıncılık sahibi Oğuzhan Kutlucan da makamında kabul ettiği Korkmaz'ı başarıları nedeniyle kutlayıp, bir kalem takımı hediye etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.