Hava Durumu

Avrupa rekorunun yeni sahibi Kaan Kigen Özbilen!

Valencia Maratonu'nu 2.04.16'lık derecesiyle tamamlayan Kaan Kigen Özbilen, Muhammed Farah'a ait Avrupa rekorunun yeni sahibi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2019 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2019 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Avrupa rekorunun yeni sahibi Kaan Kigen Özbilen!

Son dönemde Atletizmdeki brnşlarda peş peşe rekorlar kıran ve ilkleri yaşayan Türkiye'ye bir haber de Milli atlet Kaan Kigen Özbilen'den geldi. Milli sporcu Valencia Maratonu'nda 2.04.16'lık derecesiyle Avrupa rekoru kırdı.  Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 33 yaşındaki milli atletin, İspanya'nın Valencia kentinde gerçekleştirilen altın etiketli maratonda kırdığı Avrupa rekoru, 2.05.11 ile Büyük Britanyalı sporcu Muhammed Farah'a aitti.

10. EN İYİ DERECE

Kaan Kigen Özbilen, Valencia'da yarı maratonu 61.59 ile geçerken, finişe de 2.04.16'lık dereceyle ulaştı. Her kilometreyi 2 dakika 58 saniye ortalamayla geçen Kaan, yarışı da ikinci sırada noktaladı. Milli atletin 2.04.16'lık derecesi, 2019 dünya listesinde 10. sıraya yazılırken, performansı Avrupa Atletizm Birliği tarafından da duyuruldu.

BAKAN'DAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İspanya'nın Valencia kentinde yapılan altın etiketli maratonda 2.04.16'lık derecesiyle rekor kıran milli atleti tebrik ederek, "Ülkemizi başarıyla temsil ederek Avrupa rekorunu kıran Kaan Kigen Özbilen'i tebrik ediyorum. Milli sporcumuz, Türk sporunun yükselen başarısını uluslararası arenada bir kez daha göstererek göğsümüzü kabarttı. Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı'mızın dinletilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.