Hava Durumu

Aykırı Sinema yine fark yarattı! 'İçimdeki Yıldız'a büyük alkış...

Bursa'da sinemaya yeni bir soluk kazandıran Aykırı Sinema Derneği'nin Kısa Film Atölyesi grubu, 'İçimdeki Yıldız' adlı kısa filminin galasını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Konak Kültürevi'nde yapılan gösteriye sinamaseverlerin ilgisi büyüktü.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2019 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2019 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Aykırı Sinema yine fark yarattı! 'İçimdeki Yıldız'a büyük alkış...

-Serap Öztürk-

Sürekli kendine geliştiren ve tamamen gönüllü bireylerle çalışmalarını yürüten Aykırı Sinema Derneği, Bursa'da sinemada farklı bir alan yarattı. Birçok dernekle sosyal sorumluluk anlamında ortak faaliyetler de yürüten Aykırı Sinema, geçen yıl Nilüfer Belediyesi tarafından, "En Geliştirici Dernek" ödülünün de sahibi oldu.

'CODA'DAN SONRA 'İÇİMDEKİ YILDIZ'

Dernek, geçen yıl Kısa Film Atölyesi ekibiyle birlikte işitme engelli çocukların sorunlarına değinen 'CODA' isimli kısa film çekmiş, hem Bursa'da hem de birçok ilde büyük görmüştü. Bu yıl da yine güzel bir  başarıya imza atan Aykırı Sinema,  'İçimdeki Yıldız' adlı kısa filmini, Atlas Köyü Kadınları Dayanışma Derneği'nin desteği ile hayata geçirdi. 3 aylık teorik eğitim ve 1 aylık pratik eğitimin sonunda gerçekleştirilen kısa film, muhteşem bir galayla Bursalıların karşısına çıktı. Eğitmenliğini Doç. Ali Sait Liman, Okan Temizarabacı, Eser Yeşim Çakır, Mehmet Akif Yiyen ve Necla Çelik'in üstelendiği filmin kadrosunda, Eren Hazneci, Gülderen Sağlam, Eda Nur Tuzlacı, Adem Yıldırım ve Hande Özemre Gençosman yer alıyor.

DESTEKÇİLERE PLAKET

Film gösterimi sonunda atölye katılımcıları ve oyunculara sertifikaları eğitmenler Doç. Ali Sait Liman ve Okan Temizarabacı tarafından verildi. Sertifika töreni sonrasında eğitmenlere, Atlas Köyü Kadınları Dayanışma Derneği'ne, atölye ekibini evinde ağırlayan Fahriye Aybey'e ve Say Prodüksiyon'a plaketleri takdim edildi. Aykırı Sinema Derneği Başkanı Ümit Özmen, filmde emeği geçen ekibe teşekkür edip,  Nilüfer Belediyesi'ne ve Nilüfer Kent Konseyi'ne, plaketlerini sundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.