Hava Durumu

AYM kararı: 'Edepsiz Gökçek' demek ifade özgürlüğü

Anayasa Mahkemesi (AYM) eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e 'edepsiz' demeyi ifade özgürlüğü olarak saydı. Karar sonucu Gökçek, dava açtığı kişiye 4 bin lira tazminat ödeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AYM kararı: 'Edepsiz Gökçek' demek ifade özgürlüğü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Twitter üzerinden bir kadın kullanıcıya hakaret ettiği iddiası ile 2013'de "edepsizsinmelihgokcek" etiketiyle açılan hesaba "Tamam Melih Gökçek edepsizdir, Ankara'nın yarısından fazlası buna şahit zaten, yetmez mi" mesajı atan Eyüp Hanoğlu hakkında açtığı dava sonuçlandı. Sözcü'de yer alan habere göre, Gökçek tarafından hem tazminat, hem de ceza davasıyla karşı karşıya kalan ve aldığı tazminat cezasını Anayasa Mahkemesi'ne taşıyan Hanoğlu'na Yüce Mahkeme'den iyi haber geldi. AYM, Melih Gökçek için 'Edepsiz' 'Terbiyesiz' denmesini, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdi ve Hanoğlu lehine karar verdi. Karara göre; Melih Gökçek, Eyüp Hanoğlu'nun tüm dava masraflarını karşılayacak ve ona 4 bin lira da tazminat ödeyecek.

NE OLMUŞTU?

Gökçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında yaptığı  'kürtaj' açıklaması sonrası, sosyal medyada açıklamalarda bulunmuş, kendisine tepki gösteren bir kadına ise "Sen çok mu kürtaj yaptırdın? Bu kadar bağırmanın nedeni bu mu?" diye mesaj atmıştı. Kadının Gökçek'ten gelen mesajı duyurması üzerine ise Melih Gökçek hakkında sosyal medyada kampanya başlatılmış, 'EdepsizsinMelihGökçek', 'TerbiyesizsinMelihGökçek' başlığıyla Twitter'da binlerce mesaj atılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.