Hava Durumu

'Aynı tezgâhı Amerika'da kurdular'

İsim vermeden ABD'deki Rıza Sarraf davasını kasteden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "17-25 Aralık'ta ülkemize tarihin en büyük tuzaklarından biri kuruldu. Dik duruşumuz sayesinde bu tuzak başarısız olunca aynı tezgahı götürdüler Amerika'da kurdular" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Aynı tezgâhı Amerika'da kurdular'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi. Erdoğan'ın gündeminde ABD'deki Rıza Sarraf davası vardı. İsim vermeden ABD'deki Rıza Sarraf davasını kast eden Erdoğan, "'17-25 Aralık'ta ülkemize tarihin en büyük tuzaklarından biri kuruldu. Dik duruşumuz sayesinde bu tuzak başarısız olunca aynı tezgahı götürdüler Amerika'da kurdular'" diye konuştu.

ANA MUHALEFETE TEPKİ

Konuşmasında NATO'da yaşanan skandala da değinen Erdoğan, "NATO'da yaşanan şahsım ve Atatürk'le ilgili skandal üzerine ilk defa milli bir tavır gösterebilecekleri ümidine kapılmıştık aradan 3 gün geçmeden gerçek tıynetleri ortaya çıktı bu hadiseyi de 15 Temmuz gibi tezgah diye yaftalamaya başladılar. Meşhur sözdür 'Ağaca balta vurmuşlar sapı bendendir' demiş. Devletimize ve milletimize yönelik saldırıların çoğunun gerisinde ya teşvik edici ya da kullanılan olarak ülkemizde bağlantılı kişileri görmekten üzüntü duyuyoruz" dedi.

RUSYA SOÇİ'DEKİ TOPLANTI

Erdoğan, yarın yapacağı Rusya ziyaretiyle ilgili "Yarınki toplantıda çok önemli görüşmeler yapacağız. Rusya ile kurduğumuz yakın ilişkiden elde ettiğimiz neticeler oldukça önemli. Merkezi Irak yönetimi ile de uzun zamandır olmadığı kadar müspet bir noktaya gelmiş durumundayız. Fransa ile de yakın diyalog içerisindeyiz. Almanya Hollanda Belçika gibi ülkeler maalesef bir süredir ırkçılığın pençesine düşmüş durumdalar. Buna rağmen hepsiyle ikili ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD'YE TEPKİ

DEAŞ'la mücadelede ABD'nin tavrını eleştiren Erdoğan, YPG'nin silahlandırılmasıyla ilgili Washington yönetimine sert çıktı. Erdoğan, "DEAŞ'ın ortaya çıkış ve kayboluş süreci soru işaretleri ile dolu. Silah yüklü TIR'lar niçin Kuzey Suriye'ye geliyor. Siz bu silahlanmayı hangi ülkeye karşı niçin yapıyorsunuz? Kimse Türkiye'nin eli kolu bağlı oturmasını bekleyemez. Artık DEAŞ Suriye Irak'tan neredeyse kazınmıştır. Pek çok yerde bir terör örgütü gitmiş yerine başka terör örgütü gelmiştir. Esed rejimi hala yerli yerinde durmaktadır. Suriyeli muhalifler neredeyse terörist durumuna düşürülmüştür" dedi.

''MESELE TERÖR DEĞİLDİR"

"Mesele terör değildir, demokrasinin getirilmesi değildir" diyen Erdoğan, "Körfez'deki ve Kuzey Afrika'daki gelişmelerin hiçbiri Irak ve Suriye'deki olaylardan bağımsız değildir. Hepsi de aynı oyunun birer parçasıdır. Biz ne kendimizin ne de komşularımızın böyle bir muameleye tabii tutulmasına izin vermeyeceğiz. Onlar saldırdıkça biz saflarımızı daha da sıklaştırdık. Bizim göz yummadan zafere koşan bir milletimiz var. Böyle bir milletin evladı olmaktan böyle bir millete hizmet vermekten şeref duyuyoruz gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE'Yİ TESLİM ALAMADILAR''

Türkiye'nin maruz kaldığı saldırılarının Türkiye'yi teslim almak amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Erdoğan, "Her şeyi denediler ama Türkiye'yi teslim alamadılar. Şimdi işi ülkemizi uluslararası alanda itibarsızlaştırmaya ve böylece kendi istedikleri yöne itmeye çalışıyorlar. Ülkemize yönelik saldırılar aptalın değil ancak alçakların işi olabilecek mahiyettedir. Biz bu mesajların anlamının farkındayız. Daha önce yapıldığında hiçbir sorun teşkil etmeyen işlerin konu biz olduğunda bir anda krize dönüşmesinin sebebini biliyoruz" diye konuştu.

'TÜRKİYE ÖYLE SİZİN OYUNCAK GİBİ OYNADIĞINIZ ÜLKELERDEN BİRİ DEĞİL''

"Türkiye öyle sizin oyuncak gibi oynadığınız ülkelerden biri değildir" diyen Erdoğan, "Bizim dostluğumuz ne kadar hasbi ise husumetimiz de o kadar şedittir bu da böyle bilinmeli. Güç zehirlemesiyle hareket edenlerin sonu mutlaka hüsran olacaktır. Kullandıkları malzemeler giderek azalıyor. Bu uğurda Feto PKK gibi 40 yıllık emeklerinin ürünleri örgütleri harcamayı göze aldılar yine de hedeflerine ulaşamadılar. AB parmak sallıyor en son fonlarda kesintiye gitmişler siz önce kendi içinizdeki teröristleri temizleyin kendi ülkelerinizde hükümetleri bir kurun. Yeter ki biz bir olalım iri olalım diri olalım kardeş olalım hep birlikte Türkiye olalım" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.