Hava Durumu

Babalar Günü ne zaman?

Haziran ayının yaklaşmasıyla birlikte Babalar Günü'nün hangi tarihte kutlanacağı merak ediliyor. Babasına bu özel günde sürpriz yapmak isteyenler hazırlıklara başladı bile.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2019 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2019 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Babalar Günü ne zaman?

Babalar Günü pek çok ülkede her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanıyor. Bu sene Babalar Günü 16 Haziran 2019 Pazar tarihinde kutlanacak.

BABALAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

Katolikler ise Babalar Günü olarak farklı bir tarihi kutlarlar. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Hıristiyanlık peygamberi İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19. gününü St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan etmektedirler. Bazı ülkelerde bu kutlamalar dini özelliklerinin dışına çıkmıştır.

BABALAR GÜNÜ İÇİN HEDİYE SEÇENEKLERİ

-En önemli aksesuarı saat olan babalar için yeni bir saat

-Tüm gün ayakta durmak zorunda olan babalar için konforlu bir ayakkabı

-Önümüz yaz. Rahatlıkla kullanabileceği bir şapka

-Kendin yap çalışmalarını seven babalar için sevebileceği hobi malzemeleri

-Nostalji seven babalar için fotoğraflarını güzelce yerleştirebileceği fotoğraf albümleri.

-Babanızın baş harfine göre kol düğmesi ve ya kemer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.