Hava Durumu

Bademli'de kamu talanı!

Bursa'nın 'elit tabakasının' yaşadığı Bademli, Mürsel ve Has mahallelerinde kamuya ait arazilerin üstüne, yüzme havuzları ve spor sahaları yapıldığı ortaya çıktı. Kamu talanına karşı yasal süreç başlatılırken işgalcilere 2 milyon 673 bin TL ceza kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 08:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bademli'de kamu talanı!

-Turgay AKBULUT-

Adı gecekondularla özdeşleşen Yıldırım ve Osmangazi'deki fakir vatandaşların diktiği kaçak yapılar yerle bir edilirken, gözlerden uzak zengin mahallelerinde kamu arazilerinin talan edildiği ortaya çıktı. Mudanya'nın; Bademli, Çağrışan, Mürsel, Has ve Güzelyalı mahallelerindeki kamuya ait 28 parsel lüks siteler tarafından işgal edildi. Yeşil alan ve park olarak ayrılan kamu arazilerinin üstüne yüzme havuzu, tenis kortu ve basketbol sahası yapıldığı belirlendi.

Ceza kesildi

Mürsel Mahallesi 21. Yüzyıl Caddesi, Çağrışan Mahallesi Eski Mudanya Yolu Caddesi, Çağrışan Mahallesi 2. Papatya Sokak, Has Mahallesi Eylül Sokak ve Bademli Mahallesi Bulut Sokak'ta gerçekleşen işgallerin; eski belediye yönetimlerinin ihmaline ve muhtarlarla site sakinleri arasındaki yasal dayanağı olmayan anlaşmalara dayandığı bildirildi. Lüks sitelerin ve villaların bulunduğu zengin mahallelerinde gerçekleşen kamu talanını tespit eden Mudanya Belediyesi, işgal edilen araziler için 2 milyon 673 bin 31 kuruş ecrimisil (Bir malın veya taşınmazın haksız şekilde, kötü niyetli olarak, mal sahibinin veya idarenin izni dışında kullanılmış sonucu alınan tazminat) bedeli belirledi.

Araziler halka kapatıldı

Bölgede işgal edilen araziler, yüksek duvarlar ve tellerle çevrilerek halkın kullanımına kapatıldı. Kamuya ait park alanının etrafını kapatarak basketbol sahasına çeviren 'Erendiz Evleri Sitesi'nin bakım görevlisi, resmi kayıtlarda belediyeye ait olduğu görünen arazinin sahipsiz olduğunu savundu. Kamu arazilerini özel kullanımları için talan eden sitelerin sakinleri işgali kabul etmezsek, söz konusu arazilerin kendilerine 59 yıllığına kiralandığını öne sürdü.

Yasal süreç başladı

Bursa'nın zengin tabakasının yaşadığı mahallelerdeki kamu arazilerinin işgalini sormak için ulaştığımız Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz olayı doğrulayarak, "Bölgede kamuya ait olan yerler yıllar önce muhtarlar ve belediye yönetimleri ile kurulan ilişkilerle alınmış. Tabi çoğu vatandaşımız bu işlerle ilgili yeterli yasal bilgiye sahip olmayabilir. Biz ikaz edene kadar gerçekleşen işgalden haberi olmayan vatandaşlarımız da vardı. Yasal süreci başlattık. Biz hiç kimseyi mağdur etmeden ama kamunun hakkını da koruyarak bu meseleyi çözüme kavuşturacağız. Halkın mali yine halkın olacak" dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.