Hava Durumu

Bafliun dağında teröristlerin kullandığı mağaraya operasyon

Afrin'de Burseya Dağı'na birkaç kilometre uzaklıkta olan Bafliun köyü ve dağı terör örgütünden arındırıldı. Bafliun Dağı'nda teröristlerin kullandığı çok sayıda tünel ve mevzi ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2018 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2018 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bafliun dağında teröristlerin kullandığı mağaraya operasyon

Afrin'e bağlı Raco beldesinde kontrolün sağlanmasıyla 20 Ocak'ta başlayan Zeytin Dalı Harekatı'nda önemli bir aşama kaydedildi. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, Raco'nun ardından Afrin'in batısındaki Şeyh Hadid beldesine yöneldi. Operasyon sabah saatlerinde başladı. Stratejik öneme sahip beldede kontrolün sağlanmasının ardından Şeyh Hadid'den bu görüntüler yansıdı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye ordusu Afrin'in Bafliun köyü ve dağı ile Halilo, Soğulcak ve Aranda köylerini de YPG'den aldı.

Özgür Suriye Ordusu'nun sosyal medya hesaplarından Bafliun'dan sıcak görüntüler paylaşıldı. Bafliun dağında teröristlerin kullandığı mağara görüntülendi. mağara içinde soba, sünger, yastık, odunlar, kum torbaları bulundu.

Raco beldesine bağlı Hacı Halil köyü de YPG'den alındı. Son ilerlelemelerle Cinderes-Afrin ilçe merkezi arasındaki karayolu bağlantısı da kesilmiş oldu. Sınırda konuşlu birlikler, Cinderes bölgesinde insansız hava araçları ve istihbarat birimleri tarafından belirlenen barınak, mevzi ve toplanma alanlarını fırtına obüsleri ile vurmaya başladı. Aynı bölgelere savaş uçakları tarafından da hava bombardımanı düzenlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.