Hava Durumu

'Bağdadi dış görünüşünü değiştirdi, sakalını kısalttı kızıla boyadı'

Terör örgütü DEAŞ lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin dış görünüşünü değiştirip Suriye'den, Irak'a kaçmaya yönelik birkaç başarısız girişimde bulunduğu, DEAŞ'ın son mukavemet noktası Baguz'da olmadığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2019 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Bağdadi dış görünüşünü değiştirdi, sakalını kısalttı kızıla boyadı'

Al-Araby al-Jadeed gazetesinin Irak güvenlik güçleri arasından bir kaynağa dayandırdığı haberine göre,  terör örgütü DEAŞ'ın lideri Bağdadi'nin Baguz'da olmadığı bildirildi.

Kaynak "Bağdadi Baguz'da değil, oraya birkaç kez gitti. Güvenlik güçlerinden alınan bilgiye göre, Suriye'nin başka bir bölgesinde. Oradan birkaç kez Irak'a kaçmaya çalıştı, ancak koalisyon güçleri ve sınırdaki Irak halk savunma güçleri Haşd el Şabi onu durmaya zorladı" dedi.

Bağdadi'nin sıradan sivil otomobillerle ya da taksilerle yer değiştirdiğini belirten Kaynak "Son zamanlarda araç konvoylarının eşlik etmesine karşı çıkıyor, korumaları DEAŞ'ın formalarından farklı Afgan giysileri giyiyor. Ayrıca dış görünüşünü değiştirdi. Sakalını kısalttı, kızıla boyadı. Son iki yıldır fazla hareketsizlikten çok kilo aldı" ifadelerini kullandı.

Daha önce Bağdadi'nin öldürüldüğüne ilişkin bilgiler birçok kez basına yansısa da bir doğrulama gelmedi. Irak'ta yayın yapan el Sumeriye televizyonunun Irak istihbaratına dayandırdığı haberine göre Bağdadi, haziran ayında Irak ordusunun operasyonu sonucunda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.