Hava Durumu

Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen yeni ses kaydı yayınlandı

Hayatta olup olmadığına dair birbirinden farklı haberler gelen terör örgütü DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi, yine bir ses kaydıyla 'geri döndü.'

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2018 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2018 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen yeni ses kaydı yayınlandı

Yaklaşık bir yıl sonra ilk kez terör örgütü  DEAŞ lideri el Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen sesli bir açıklama yayınlandı. Akıllı telefonlarda kullanılan mesajlaşma ağı Telegram üzerinden yayılan ses kaydında, "cihada devam" çağrısı yapılıyor.

Yaklaşık 55 dakika süren propaganda kaydında DEAŞ'a karşı mücadele veren ABD, Rusya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler tehdit edildi. Ses kaydının IŞİD lideri Bağdadi'ye ait olup olmadığı henüz tespit edilemedi. Kaydın Kurban Bayramı'nda yayınlanması dikkati çekti.

Ses kaydında, DEAŞ'ın Suriye ve Irak'ta toprak kaybına uğradığı, DEAŞ yanlılarının bu konuda endişelenmemeleri gerektiği ve milislerin mücadelesinin belirli bir bölge ile sınırlı olmadığı belirtildi. Kayıtta, milislerin "cihada devam etmesi" gerektiği savunuldu.

Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen kayıtta "halifeliğin" varlığını sürdüreceği ve "düşmanlara karşı savaşacağı" ifade edildi. Batı ülkelerinde yaşayan DEAŞ yanlılarına da bulundukları ülkelerde saldırılar düzenleme çağrısı yapıldı.

DEAŞ, 2014 yılında Suriye ve Irak'ın bazı bölgelerini kontrol altına alarak "halifeliği" ilan etmişti. Irak'ta büyük kentlerden çekilmek zorunda kalan DEAŞ, Suriye'de ise büyük yenilgiye uğratıldı. Bölgede, DEAŞ'a karşı verilen mücadele sürüyor.

ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

DEAŞ lideri el Bağdadi'nin nerede yaşadığı bilinmiyor. Irak ile Suriye arasındaki sınır bölgesinde yaşadığı tahmin ediliyor. Geçen yıllarda el Bağdadi'nin öldürüldüğü iddia eden haberler yayınlanmıştı. Son olarak 2017 yılında Rusya el Bağdadi'nin düzenledikleri hava saldırısında ölmüş olabileceğini açıklamıştı. Ancak El Bağdadi'nin öldüğü doğrulanmamıştı.

El Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen son ses kaydı 28 Eylül 2017 tarihinde yayınlanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.