Hava Durumu

Bahar kabusa dönmesin!

Havaların ısınmaya başladığı bahar aylarındaki ani ısı düşüşleri ve yükselişlerine eşlik eden yağmur, rüzgâr ve polenler, bazı hastalıkların daha çok görülmesine yol açıyor ve baharın tadını kaçırıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bahar kabusa dönmesin!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Uysal, ilkbahara geçişte solunum yolu hastalıklarından alerjik rinit ve alerjik astıma, mide bağırsak hastalıklarından depresyon sıklığında artışa dek bir çok şikayetin yaygın olarak görüldüğüne dikkat çekerek "Önemli olan hastalık kapıyı çalmadan önlem almaktır" dedi.  Dr. Özkan Uysal, baharda en sık görülen hastalıklara dikkat çekti, baharın tadını çıkarabilmek için bu hastalıklardan korunmanın yollarını anlattı. 

ÜST SOLUNUM YOLU HASTALIKLARI

 İlkbaharda ani ısınma ve soğumaların olması, yağmur rüzgâr ve bu gibi durumlara tedbirli davranmayıp kendimizi koruyacak basit ama etkili önlemleri ihmal etmek üst solunum yolu hastalıklarında artışa neden oluyor. Üst solunum yolu hastalıklarına karşı önceden önlem alarak korunmak mümkün. Bu tedbirler arasında düzenli ve dengeli beslenmek, yeterince sebze ve meyve tüketmek, günde yaklaşık 2 litre su içmek başı çekiyor.

ALERJİK RİNİT

 'Saman nezlesi' olarak da adlandırılan alerjik rinit, burun mukozasının alerjik nedenlerle iltihaplanması anlamına geliyor. Ev tozu ve küf mantarları derken yıl boyunca da görülebilen alerjik rinit ilkbaharda havada uçuşan polenler nedeniyle artış gösteriyor. Alerjenlerden korunmak ve polenlerin yoğun olduğu yerlerden uzak durmak, gerektiğinde maske kullanmak etkili oluyor.

ALERJİK ASTIM

İlkbaharda alerjik astımı olanları zor bir süreç bekliyor. Hava yollarının daralmasıyla kendini gösteren, ataklarla seyreden bir hastalık olan alerjik astımda da alerjik nedenlerle oluşan bir iltihap söz konusu. Bu iltihap nedeniyle hava yollarının mukozası şişerek ödem oluşuyor. Kişi dış ortamdaki etkilere daha hassas hale geliyor. Tedavinin aksatılmaması ve alerjenlerden korunmak çok önemli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.