Hava Durumu

Bahçeli'den ABD'ye sert mesaj: Hukuk dışılıktır, namertliktir

Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörist Mazlum Kobani'yle ilgili ABD'ye tepki gösterdi: "Kırmızı bültenle aranan bir katilin müttefik bir ülke tarafından takdir ve taltif edilmesi ayıptır, hukuk dışılıktır, namertliktir."

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2019 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2019 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bahçeli'den ABD'ye sert mesaj: Hukuk dışılıktır, namertliktir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 15. Dönem Açılışı nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Terörist Mazlum Kobani'yle ilgili ABD'ye tepki gösteren Bahçeli, "Kırmızı bültenle aranan bir katilin müttefik bir ülke tarafından takdir ve taltif edilmesi ayıptır, hukuk dışılıktır, namertliktir" ifadesini kullandı.

''Trump nefret ve melanet virüsüne yakalanmıştır"

Bahçeli, "Kod adı Mazlum, asıl ismi canavar olan YPG'li teröristbaşını telefonla arayıp methiyeler düzen, ülkesine davet eden Trump, amansız ve tedavisi imkansız bir nefret ve melanet virüsüne yakalanmıştır" dedi.

''Çukur ve çürük mektup''

Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Trump'ın mektubu için de, "Tehdit dozu yüksek mesajlarıyla gerekse de Sayın Cumhurbaşkanımıza yazdığı çukur ve çürük mektubuyla iki ülke arasındaki ilişkilere önemli ölçüde hasar ve zarar vermiştir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Barış Pınarı Harekatı sonucunda terörizme bel bağlayanlar, terör örgütleriyle ihanet mesaisine girenler kesinlikle deşifre olmuşlar, yakayı ele vermişlerdir.

Kırmızı bültenle aranan bir katilin müttefik bir ülke tarafından takdir ve taltif edilmesi ayıptır, hukuk dışılıktır, namertliktir.

17 Ekim'de ABD'yle yapılan 13 maddelik uzlaşma, 22 Ekim'de Rusya'yla sağlanan anlaşma stratejik bir başarı, milli bir uyanışın müjdesidir.

Türkiye'nin batıyla ilişkilerini ahlaken sorgulayacağı, geleneksel ittifak ilişkilerini gözden geçireceği bir süreç de son harekatla birlikte hız kazanmıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.