Hava Durumu

Bahçeli'den Abdullah Gül açıklaması: 'Kendilerini tebrik ediyorum'

24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıklayan Abdullah Gül'ün ifadelerini değerlendiren MHP lideri Devlet Bahçeli, "Türkiye'yi bir kaosa, kargaşaya, krize, bunalıma sokmayacak bir tavır içerisinde olduğu görülmüştür. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2018 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2018 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bahçeli'den Abdullah Gül açıklaması: 'Kendilerini tebrik ediyorum'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı aday olmadığını açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, "Türkiye'yi bir kaosa, kargaşaya, krize, bunalıma sokmayacak bir tavır içerisinde olduğu görülmüştür. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi. Bahçeli, "Gül'ün aday olmamasıyla kardeşlik hukuku yerine geldi denilebilir mi?" sorusuna, "Adı konulmadan yerine geldi. Keşke kardeşlik sözünü ağzına alarak, yani sözlerinin arasına katarak yapmış olsaydı, daha anlamlı olurdu ama bu anlama gelen cümleleri var" karşılığını verdi. Bahçeli, Gül'ün adaylığı iddiaları tartışılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gül'ü 'Kardeşim' diyerek cumhurbaşkanlığına aday gösterdiğini hatırlatmıştı. MHP lideri, Gül'e "Kardeşlik hukukun gereğini yerine getirmeli" diye çağrıda bulunmuştu.

KILIÇDAROĞLU HATADAN VAZGEÇTİ

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekilinin partilerine geri döneceği yönündeki açıklamalarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı bir hatadan vazgeçmiş demektir. 15 milletvekilinin kendi öz partisine dönmesi gerekir. Abidik gubudik işlerden vazgeçmek lazım."

CHP lideri, İYİ Parti'ye geçen 15 vekille ilgili, "Bu arkadaşlarımız gittiler, görevlerini yapacaklar ve belirli bir süre sonra geri dönecekler. Bizim listelerimizde şu veya bu şekilde yer almak isterlerse yer alabilecekler" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.