Hava Durumu

Bahçeli'den Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül'e yeni parti tepkisi!

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada, 9 Temmuz'da 1. yılını dolduracak olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum çağrısına yanıt verdi. Bahçeli, yeni parti iddialarıyla anılan eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da hedef aldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2019 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2019 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bahçeli'den Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül'e yeni parti tepkisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında milletvekillerine seslendi.  

Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle: 

"Bir ülkenin vatandaşlaşması sadece toprak kazanılmasından ibaret değil, ondan daha önce insanın kazanılması gereken bir derinliktir. Anadolu coğrafyası silahtan önce gönüllerin fethi ile kazanıılmıştır. Mutlu, muassır ve müreffeh bir seviyeye ulaşmak için her nesil üzerine düşeni ifa gayretinde olmuştur... 

Türk milletinin fetih ruhu hiçbir zaman kesintiye uğramamıştır. İnsanlık sürekli bir arayışın içindedir ve bu durum Türk milleti için de geçerlidir. Ne var ki yerkürede henüz ideal bir devlet ve toplum düzeni oluşmamıştır. Yönetim sistemleri ayet hükmü değildir, İhtiyaç hasıl olduğunda değişecektir. Hiçbir yönetim sistemi sabahtan akşama kökleşmeyecektir.

Türkiye Cumhuriyeti 96 yıllık bir maziye sahiptir... Yönetim sisteminde aksaklık ve tıkanmalar yaşanmıştır. Siyasi sorumluluk taşıyanlarlar yani bizler, yeni arayışlara itildik.

FETÖ işgal teşebbüsü yaşanmıştır. Kaleyi içten yıkmak isteyen Pensilvanyalı teröristler millete ve devlete kast etmişlerdir. Türk milleti istiklalini kurtardı, istilbaline sahip çıktı. 15 Temmuz destanı milli hafızalara kazındı... Bağımsızlık onurumuzu ayağa düşürmeyiz. Milli birlik ve bekamız yoğun bir tehdide maruz kalmıştır. Tarihin omuzlarımıza yüklediği vazife için kollarımızı sıvadık. Parlamenter sistemle mesafe alamayacağımız 15 Temmuz'da belli olmuştu... Sonuç olarak Türk milleti Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet demiştir ve üçüncü evreye geçilmiştir. Bu sistem keyfi olarak kurulmadı, cılız ve çıkarcı emellerle çatısı örülmedi. Bu sistem siyasi istikararın teminatıdır. Türkiye aradığı parlak yönetim sistemini sonunda bulmuş ve benimsemiştir. Değişen rejim değildir, aksini iddia edenler müptezeldir. 9 Temmuz'da yeni sistemin 1 yılı dolmuş olacaktır.

KILIÇDAROĞLU'NA REFERANDUM YANITI

Sistem tartışmalarını yeni baştan açmanın ülkeye bir katkısı olmayacaktır... Son 1 yılın tüm olumsuzluklarını yeni sisteme yüklemeye çalışanlar ne istiyor, neyi amaçlıyorlar. Şaşkın ve şuursuzlar nereye ulaşmayı amaçlıyorlar...  CHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı'nın partisiyle olan bağını sorgulayarak 'referanduma hazırız' diyor. Durup durup refarandum mu yapılacak. Türkiye'nin PKK'yla aynı bloğa girenden öğreneceği bir şey olmayacaktır. FETÖ'ye itiraz edemeyen, S-400'de Türkiye'nin tezlerini savunamayan CHP Genel Başkanı'nın referandum önerisi, tedavisi aciliyet arz eden tükenmişlik sendromudur... CHP zihniyeti Gezi Parkı komplosunun içindedir ve bir kez daha horltması için fırsat kollamaktadır...

Türkiye'nin kuyusunu kazmak için sıraya girenler yeni hükümet sisteminin gözden düşürmek için çaba harcıyor. Yeni sistemin gelişmesi ve güçlenmesi için atılacak samimi adımların sonuna kadar yanındayız ve arkasındayız. Ancak yeni hükümet sistemini, 1. yılı bile dolmadan tahrip etmeye yönelik çabaların içinde olanlar,  Türkiye düşmanlarının karşısında selam durmaktadır. AKP içinden de, sisteme ilişkin kamaoyu önünde yapılan bazı değerlendirmeler CHP'nin değirmenine su taşımaktadır. Cumhurbaşkanlıığ hükümet sisteminin yaşaması için bizden bir fedakarlık isteniyorsa yapacağız, sözümüzden dönmeyeceğiz...  

AHMET DAVUTOĞLU VE ABDULLAH GÜL'E TEPKİ

Bir dönem başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı yapmış isimler birden bire yüksek sesle konuşmaya başlamışlardır. Bugün susma vakti değil çıkışı zamanlama itibarıyla oldukça manidardır. Bugüne kadar sanki hiç konuşmamış birisi gibi sızlanan kişinin ülkemizin başına ne çoraplar ördüğü malumdur. Eski başbakanın sistem eleştirileri gerçekten trajikomiktir. Ülkemizin stratejik derinlikte boğulmasının zeminini hazırlayanların ortaya çıkmaları açıklanamaz. Siyasal bünye yeni bir parti kurulmasına kapalıdır. Sandık başına gittiğinde 'Her şey çok güzel olacak' mesajı verenler, aldıkları sufle her neyse gereğini yapmaya başlamışlardır. Yeni parti kurmak isteyenler buyursun kursunlar. Konuşanlara tavsiyem geçmişlerine bakmaları.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Erken seçim yoktur, seçim sayfası 23 Haziranla birlikte 2023'e kadar kapanmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.