Hava Durumu

Bahçeli'den flaş açıklama! İstanbul, Ankara ve İzmir'den aday çıkarılacak mı?

İstanbul'da aday çıkarmayacaklarını söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  "Kazanamayacağımız yerde aday çıkarmanın anlamı yok" dedi.  Bahçeli, Ankara ve İzmir için ise net bir durum olmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2018 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bahçeli'den flaş açıklama! İstanbul, Ankara ve İzmir'den aday çıkarılacak mı?

Gazetecilerle bir araya gelen Genel Başkan Devlet Bahçeli İstanbul'da aday çıkarmayacaklarını söyledi.

Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da çıkarttığımız adayın kaç oy alacağı geçmişte belli. Kazanamayacağımız yerde bir aday çıkartıp 'Bizim de adayımız var' demenin bir manası var mı? Ama ilçelerinde bizim de aday çıkartacağımız yerler var."

ANKARA VE İZMİR İÇİN TEMKİNLİ KONUŞTU

Ankara ve İzmir için ise temkinli konuşan MHP lideri "İnceliyoruz" dedi. MHP'nin yönettiği belediyelere yeniden talip olduğunu söyleyen Bahçeli, "Bazı hizmetler yarıda kaldı" diye konuştu.

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

"AK PARTİ AYNI YERDE ADAY GÖSTERİRSE İTTİFAKIN RUHU ZEDELENMEZ"

"AK Parti aynı yerde aday gösterirse ittifakın ruhu zedelenmez. Onlar çıkarıyorsa biz de çıkartırız. 'Haydi gelin burada bir aday etrafında birleşelim' olabilir. Bunlar hep konuşulur. 'İlle de benim dediğim olacak' diyenleri de sırtımızda küfe yok ya taşıyacak durumda değiliz. Türkiye'yi düşünerek gerçekçi siyaset yapmaya çalışıyoruz."

3 BÜYÜK ŞEHİR UYARISI

Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın 3 büyük şehirde başarısız olması durumunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tartışmaya açılacağını dile getirdi.

GÜNEYDOĞU İÇİN AŞİRET GÖRÜŞÜ ÖNERİSİ

Doğu ve Güneydoğu için de aşiretlerin iradesi önemli uyarısı yapan Bahçeli, "Adayın kim olduğunun dışında, Kürt kökenli Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan aşiretlerin iradesini alarak, onların iradesiyle adaylar belirleyerek PKK'yı siyasi boyutta da yok edebilecek bir birliktelik diyorum ben. Bu 30 ilde CHP, HDP eklemlenmiş bir yapıda seçime girer, PKK yanlısı kişiler aday gösterilir sonuç alınırsa bu defa terörle mücadelenin bir boyutu tartışmaya açılır" diye konuştu.

"AF TEKLİFİNİ 24 EYLÜL'DE MECLİS'E SUNACAĞIZ"

Bahçeli, af teklifinin tamamlandığını 24 Eylül'de TBMM'ye sunulacağını da söyledi.

HİBE UÇAK TEPKİSİ: TÜRKİYE DEVLETİ, HEDİYE VE HİBE KABUL ETMEZ

MHP lideri, Katar'dan hibe uçak kabul edilmesine de şu sözlerle sert tepki gösterdi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti hediye, hibe kabul etmez, uçak ihtiyacı varsa bunun piyasası neredeyse, kendi kaynaklarıyla almayı tercih etmelidir. Ama 'Bana hibe edildi hediye edildi' bu Türk milletinin kabul edeceği bir durum değil. Recep Tayyip Erdoğan'ın da bunu kabul etmemesi gerekirdi diye düşünüyorum."

ÇAKICI'YA SAHTE RAPOR İDDİASI

Bahçeli, Alaattin Çakıcı'ya sahte rapor düzenledikleri iddia edilen doktorların tutuklanmasıyla ilgili de "Burada bir adaletsizlik var. Bunu bir örgüt haline dönüştürmek yanlış" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.