Hava Durumu

Bahçeli'den OHAL çıkışı: 'Normal şartlarda değiliz ki...'

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde yaşanan kanlı saldırıyla ilgili üniversite yönetimini eleştiren Bahçeli, "İstifa edecek basireti ne zaman göstereceksiniz?" dedi. OHAL'in kaldırılmasını isteyen kesimlere de yüklenen Bahçeli, "Tehdit geçmedi ki son verelim" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2018 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2018 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bahçeli'den OHAL çıkışı: 'Normal şartlarda değiliz ki...'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında milletvekillerine seslendi, dikkat çeken mesajlar verdi. Sözlerine Türk Polis Teşkilatı'nın 173. yıldönümünü kutlayarak başlayan Bahçeli, "Polis olmak zordur; özveri ister, özgüven ister, özdeğerlere bağlılık ister yetmedi mangal gibi yürek ister" dedi. Bahçeli, daha sonra Osmangazi Üniversitesi'ndeki kanlı olayla ilgili değerlendirmelerde bulundu: "Aralarında ülküdaşımızın da bulunduğu milletimizin 4 evladı hayatını kaybetmiştir... Sözün bittiği noktadır. Olaya bakıldığında üzüntümüz kadar kaygımız da ortadadır... Üniversite hayatı tartışmalı, şahsiyet ve ahlakı sancılı, kavga ve şiddete meyilli bir alçak ülke gündemine yerleşmiştir. FETÖ'cü suçlamalarıyla üniversitede korku haline gelen bu şerefsiz, en ağır şekilde cezalandırılmalı, bir daha da gün ışığı görmemelidir"

İSTİFA ÇAĞRISI

Üniversitesinin "akıl sağlığı yerinde değildi" sığınması, özrü kabahatinden büyük durumudur. Madem akıl sağlığı yerinde değildi, neden gerekli önlemler alınmadı, niye itibar cellatlığı yapmasına sessiz kalındı. Uyduruk şikayetlerine itibar edilmesi vahim bir çarpıklık, bir bakıma suç ortaklığı değil midir? Ne işi var ar damarı çatlak, akıl sağlığı yerinde olmayan kişinin üniversitede. Üniversitenin yönetiminde bulunan şahıslar, yaşanmış bu kadar trajedi ve ağır suçlar karşısında, görevden ayrılacak basireti hangi hallerde göstereceklerdir... Suçlu sadece kurşunu sıkan mıdır? Bu katilin kripto FETÖ'cü olduğu herkesin ifadesidir..."

FETÖ'NÜN KRİPTO DAMARI

YÖK derhal acil önlemleri almalı, muhtemel saldırıların önüne geçmelidir.  Sosyal medyada ona buna FETÖ'cü diyen, değerli isimleri karalayan kim varsa, bilin ki ya lokması haram ya da kripto damarı mevcuttur... Bunlar FETÖ'nün hedefleri için gizli faaliyet içindedir... FETÖ'nün kripto damarı faal ve aktiftir. FETÖ'yle mücadelede sonuç almak için kripto damarın da tam manasıyla deşifresi ve derhal imhası acil bir ihtiyaçtır.

TEHLİKE GEÇMEDİ Kİ...

"FETÖ yıllar boyunca devlet ve toplumla iç içe geçmiştir, bu çok barizdir...  Koro halinde 'OHAL kalksın' diyenler, kaosa alkış tutan, kripto damara göz kırpan şuursuz ve sorumsuz zihniyetlerdir. Normal şartlarda değiliz ki OHAL'i kaldıralım. Tehdit geçmedi ki OHAL'e son verelim. CHP'sinden TÜSİAD'ına, AB'sinden BM'ye kadar OHAL'e karşı gelenler, öncelikle Türk milletinin beka meselesini kavrayamayan, kavramak gibi dertleri de olmayan maksatlı çevrelerdir."

ESAD MUTLAKA HESAP VERMELİ

Mazlumlar Suriye'de iki ateş arasında kaldı. Doğu Guta'nın Duma bölgesinde kimyasal silah kullanan Esad rejimi, çocukları öldürecek kadar denetimden çıkmıştır; hesabı mutlaka sorulması gereken bir insanlık suçu işlemiştir... Masumlara sarin gazıyla saldırılmasının hiçbir mazereti yoktur. Esad döktüğü kanların, işlediği cinayetlerin hesabını mutlaka vermelidir.

CUMHUR İTTİFAKI

"Biz borca sadığız, verdiğimiz sözü de tutarız. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle ilgili uyum yasalarının süratle çıkarılması gerekmektedir. Cumhur ittifakı, yeni sistemin yerleşmesi, kurum ve kurallarıyla hayata geçmesi için tüm gücüyle çalışacaktır. Bu maksatla, cumhur ittifakının zaafa düşmesine hiçbir şart altında izin vermeyeceğiz. 2019 yılının Mart ayındaki mahalli idareler seçimlerinde dikkatli bir dil, hassas bir üslup, ittifakın doğasını zedelemeyecek bir kampanya stratejisi benimseyeceğiz."

CHP HAZIMSIZLIK KRİZİ İÇİNDE

"Biz Zeytin Dalı Harekatı'nın zafer ve onuruyla sevinirken, mirasyedi CHP hazımsızlık krizine girerek sanatçılarla uğraşmaya girişmiştir. Sanatçılara 'reziller' diyerek kesik bir cephe açmıştır. CHP liderindeki basiretsizlik, hezeyan boyutlarını aşmış siyasi cinnete varmıştır. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor. CHP'lilerin Mehmetçiğe moral ziyaretini en hafif ifadeyle eleştirmesi akıl tutulması, ahlak kırılmasıdır. Kılıçdaroğlu'nun Mehmetçiği bağrına basanlara büyük şiddetle saldırması, millete yabancı zihniyet, sakat bir dünya görüşüdür. Bu zat her geçen gün tarzını çirkefleştirmektedir..."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.