Hava Durumu

Bahçeli'den 'Sarraf' çıkışı

ABD'deki Rıza Sarraf davasıyla ilgili değerlendirme yapan MHP lideri Bahçeli, "Zarrab denen şarlatan ABD'nin kendi kanunlarına göre suç işlediyse yargılansın. Türkiye'de işlenen bir suç varsa bunun hesabı Türk yargısında sorulmalıdır. Bu şahıs Türkiye'ye iade edilmelidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2017 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2017 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bahçeli'den 'Sarraf' çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu, çarpıcı ifadeler kullandı. Gündemin sıcak maddesi ABD'deki Rıza Sarraf davasına değinen Bahçeli, davanın hukuki olmaktan çıktığını ve siyasallaştığını söyledi. Bahçeli, "Türkiye'yi hedef alan komplo" dediği davayla ilgili, "Zarrab denen şarlatan ABD'nin kendi kanunlarına göre suç işlediyse yargılansın ve hak ettiği cezaya çarptırılsın. Bundan kim rahatsız olabilir. Türkiye'de işlenen bir suç varsa bunun hesabı ABD mahkemelerinde değil Türk yargısında sorulmalıdır. Bu şahıs Türkiye'ye iade edilmeli, ABD elindeki belgeleri vermeli, Zarrab yargılanmalı ve en ağır şekilde cezasını çektikten sonra Türk vatandaşlığından çıkarılmalıdır" dedi.

"PYD DEMEK PKK DEMEKTİR"

Soçi'de Rusya, Türkiye ve İran arasında yapılan Suriye zirvesine değinen Bahçeli, "Bölgesel huzurun temini adına memnuniyet verici" yorumunda bulundu. "3 ülke siyasi çözüm bulma konusunda mutabık kaldılar, bu anlamlı bir gelişmedir. Suriye'nin toprak bütünlüğünün vurgulanması yerinde ve değerlidir" diyen Bahçeli, "PYD'nin şubat ayına ertelenen kongreye katılması, Suriye'nin toprak bütünlüğünden vazgeçilmesi anlamı taşır. PYD demek PKK demektir; şerefsizlik demektir. Türkiye, Soçi ruhuna saygılıdır ve oradan çıkacak sonuç sadece Türkiye'yi değil bölge ülkelerini etkileyecektir. Rusya'nın PKK'ya tepki göstermesi istek ve arzumuzdur" ifadelerini kullandı.

KAFALARDA SORU İŞARETİ

Bahçeli'nin gündeminde Erdoğan-Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesi de vardı. Bahçeli, "Türkiye ve ABD arasında verimli geçtiği söylenen bir telefon diplomasisi yaşanmıştır. Dışişleri Bakanı da ABD'nin silah yardımını durdurduğunu söyledi. Bu gelişmelerden sonra, ABD'nin geçmiş uygulamalarına bakıldığında kafalarda soru işaretleri oluşmaktadır. Ortada kuşku verici bir belirsizlik vardır. 20'ye yakın ülkenin PYD'ye silah verdiği medyaya yansımıştır. Milli bekamız çok yönlü tehdit altındadır, terör örgütleri Türkiye'ye karşı koz olarak kullanılmaktadır. ABD de bu karanlığın göbeğindedir" dedi.

FETÖ'YE IŞİD BENZETMESİ

Konuşmasında FETÖ'ye de değinen Bahçeli, "FETÖ, IŞİD'in kılık-kıyafet değiştirmiş halidir. IŞİD'i kuran çevrelerle FETÖ'yü koruyup kollayan çevreler aynıdır... Küresel güçler bir yandan PKK/PYD'yi silahlandırırken, bir yandan IŞİD ve FETÖ'yü üzerimize kışkırtmaktadır... Hiçbir terör örgütü dış destek görmeden yaşayamayacaktır. ABD'nin terör örgütlerinden elini çekmesi tarihi ve insani bir mecburiyettir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.