Hava Durumu

Bahçeli'den son dakika açıklaması: 'İstanbul'daki seçimler yenilenebilir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'daki seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Bahçeli, "Toplum vicdanını huzurlu kılabilecek yeni bir seçim düşünülebilir" dedi. Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili, "Mazbatayı almıştır ancak toplumsal vicdanda beraat etmemiştir. Aklanmadan benim belediye başkanım diyemem" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2019 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2019 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bahçeli'den son dakika açıklaması: 'İstanbul'daki seçimler yenilenebilir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul'da seçim sonuçlarına itiraz süreciyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Mahalli idareler seçimleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden sonra uygulanan ilk mahalli idareler seçimleridir. Geçmişte kazandığı öneme artı olarak yeni sistemle uyumlu çalışabilecek, istikrar sağlamak konusunda önemleri artmıştır. Seçimlerden sonra her seçimde olduğu gibi rakamlar sayım sırasındaki farklar partilere ve adaya göre anlayış farklılığı ortaya koymak suretiyle itirazlar yapılmaktadır. Demokratik bir haktır. Şu an için bazı yerlerde itirazlar cevap bulmakla beraber özellikle İstanbul'da bir kargaşa yaşanmaktadır. 

29 bin oy farkı olduğu ortaya konmuştur. Bu farkı değiştirebilecek itirazlar üzerinde çalışma başlatılmıştır. Önemli değişiklikler kendini göstermiştir. Böyle bir sürecin içindeyken işi kargaşaya aceleciliğe, seçim sonrasında mazbatayı kim alırsa İstanbul'u sarsacak zemine kimse sürüklememelidir. Bütün bunlara rağmen hala seçimin üzerindeki akılcı yaklaşımlar Türkiye'yi kargaşaya sürüklüyorsa Türkiye'yi huzursuzluğa itebilecek hatalardan kurtulmanın yolu demokrasi içerisinde aranmalıdır. Toplum vicdanını huzurlu kılabilecek yeni bir seçim düşünülebilir. Seçim yenileme demokrasinin bir gereğidir. Kargaşa yerine sandığa bir kez daha gidip Türkiye'yi huzurlu kılmak daha akılcıdır diye düşünüyorum.

BENİM BELEDİYE BAŞKANIM DİYEMEM"

(Mansur Yavaş'ın mazbatasını alması) Sayılsal yönden mazbatayı almıştır ama toplumsal vicdanda beraat etmemiştir. Ankara'daki belediye başkanına yaklaşımım aklanmadan paklanmadan benim belediye başkanım diyemem."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.