Hava Durumu

Bahçeli: 'Yeni bir sürece giriyoruz'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, " Bu davaya gönül vermiş arkadaşlarımız, ihanetin Mecliste temsiline imkan tanıyan her türlü oyunun farkına vararak kendi davasını, MHP'nin varlığını kimseye ezdirmemeli, kimseye satmamalı. TBMM içerisinde güçlü bir MHP'nin temsil edilmesini istiyoruz. Onun için gayret gösteriyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2018 21:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bahçeli: 'Yeni bir sürece giriyoruz'

MHP Genel Başkanı Bahçeli katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada, "TBMM içerisinde güçlü bir MHP'nin temsil  edilmesini istiyoruz. Onun için gayret gösteriyoruz. Cumhurbaşkanı hükümeti nasıl  kuracaksa kurar, o, onun bileceği iştir ama MHP, bugüne kadar ki çabalarında  cumhurbaşkanlığı sisteminin içerisinde bakan veya cumhurbaşkanlığı yardımcıları  olarak herhangi bir talep düşünemez, aklına da getiremez. Bu manada bizi de kimse  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin oluşmasındaki Cumhur İttifakı'nda  kullanamaz, satın alamaz." dedi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Devlet Bahçeli "Erken seçim ihtiyacı neden doğdu" sorusuna "Öncelikle Anayasa değişikliği halk oylamsı sonucunda cumhurbaşkanlığı ve miletvekilliği seçimleri 3 Kasım 2019 olarak belirlenmişti. Türkiye'nin çok önemli dış ve iç güvenlik sorunları dikkat çekiyor. Erken seçim dillendirmesi yapılarak kaos oluşturulmaya çalışılıyordu. Seçimlerin erkene alınmasında yarar gördük. Biz 26 Ağustos olarak öngörmüş ve kamuoyu ile paylaşmıştık. 18 Nisan'da hükümet bizimle görüşmek istedi" dedi.

Bahçeli, 24 Haziran tarihinin ise hükümet cephesinden geldiğini vurgulayarak "26 Ağustos aynı zamanda da Kurban Bayramı'nın öncesi ve sonrasını kapsayan bir tarih. Seçimlerin daha sağlıklı olabilmesi ve biraz daha erkene alınmasıyla daha verimli çalışma yapılacağı düşüncesiyle 24 Temmuz olarak ifade ettiler." açıklamasında bulundu.

Bahçeli "Kamuoyunda çok tartışılıyor, önüne gelen yorumlar getiriyor. Her akşam televizyonda çok farklı yorumlar getiriliyor. Ben bunların hepsini takip ediyordum. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı sorunları çözebilme yeterliliğini kaybetmesine vesile oluyor. Türkiye'de yeni bir sisteme geçiş süreci var. Bu tartışmaları, kutuplaşmaları, krizleri önlemek için erken seçim zaruret haline geliyor." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.