Hava Durumu

Bahçeşehir Koleji, Potanın Timsahları'na konuk oluyor

2017-2018 sezonunda tartışmalı play-off serisi ile Bursaspor'un BSL hayallerini erteleyen Bahçeşehir Koleji, yarın Potanın Timsahları'na konuk olacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2019 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2019 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bahçeşehir Koleji, Potanın Timsahları'na konuk oluyor

Ali ŞAHİN

ING Basketbol Süper Ligi'ne iyi başlamasına karşın son haftalarda yerli rotasyon handikabı sonucu düşüşe geçen Frutti Extra Bursaspor, yarın taraftarı önünde kritik bir maça çıkacak. Ligdeki son 2 maçını kaybeden ve 7 haftada sadece 2 kez kazanabilen Potanın Timsahları yarın 20:00'de Bahçeşehir Koleji'ni konuk edecek. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşmada Osman Sinan İşgüder, Kerem Baki ve Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu hakem üçlüsü görev yapacak.

Clavell oynayacak

BSL'de 11 haftayı 5 galibiyet ve 6 yenilgi ile geçen Bursaspor'da yerli rotasyonunun yanı sıra Mykal Riley'in performansında soru işaretleri oluşkmuştu. ABD'li oyuncu ile yolların ayrılacağını açıklayan Yeşil Beyazlılar hafta içerisinde de Porto Riko'lu Gian Clavell ile anlaşma sağlamıştı. Yeni transfer takımla ilk idmanını da gerçekleştirirken Serkan Erdoğan'ın görev vermesi halinde Bahçeşehir önünde sahaya çıkabilecek.

Ateş hattındalar

Kadrosuna yaptığı yatırımların meyvesini alamayan Bahçeşehir Koleji sezona oldukça kötü başladı. İlk galibiyetini 7. Haftada Karşıyaka karşısında 72-70'lik skorla alan İstanbul ekibi geçen hafta da Arel üniversitesi Büyükçekmece'yi yenerek 2. kez kazandı ve ligin 15. Sorasında kaldı.  Kadrosunda Dwight Hardy, Can Altıntığ ve Hadi Özcan gibi tecrübeli isimleri bulunan Bahçeşehir'in en skorer ismi ise maç başına 17,3 sayı ortalaması ile oynayan Robert Golden.

AVRUPA'DA YENİLDİLER

Türkiye'yi FIBA EuropeCup'ta da temsil eden Bahçeşehir Koleji o kulvarda bambaşka bir görüntü sergiledi. D Grubu'nda çıktığı 6 maçın 4'ünü kazanan İstanbul ekibi 2. Tur'a yükselmeyi başardı. Hafta içeriinde 2. Turdaki ilk maçına çıkan İstanbul ekibi deplasmanda BC Enisey'e 105-90'lık skorla kaybetti.

11. RANDEVU

Daha önce TBL'de birbirine 10 kez rakip olan iki takım bu maçla ilk defa Süper Lig'de boy ölçüşecek. İki takım arasındaki rekabette Bursaspor 4 kez kazanırken Bahçeşehir 6 defa gülen taraf oldu. Bursa'da oynanan 5 maçta ise Yeşil Beyazlılar rakibine 3-2 üstünlük sağladı. İki takım son olarak 2017-2018 sezonunda TBL play-off'unda rakip olmuş ve tartışmalı kararların çıktığı seriyi 3-1 kazanan İstanbul ekibi BSL'nin yolunu tutmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.