Hava Durumu

Bak postacı koşuyor!..

Nevşehir'in Ürgüp İlçesinde düzenlenen '46.Postacı Yürüyüş Yarışması'nda Bursa'yı temsil eden Nevzat Çelik, 10 kilometrelik parkuru 58 dakikada tamamlayarak yarışmada 2. oldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 08:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bak postacı koşuyor!..

İsmail Arslan

,PTT Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen '46. Postacı Yürüyüş Yarışması'nın finali, 7 Ekim'de Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde gerçekleştirildi. Erkeklerin 10, kadınların ise 5 kilometrelik parkurda dereceye girmek için mücadele verdiği yarışmaya, 35 kadın, 65 erkek postacı katıldı. 'Türkiye'nin en hızlı postacısı'nın arandığı yarışmada kıyasıya rekabet yaşandı.  Yarışmaya erkek kategorisinde Bursa'dan katılan 7 yıllık postacı Nevzat Çelik, 10 kilometrelik yolu 58 dakikada tamamlayarak 2'ncilik elde etti.

BAŞARISINI YÜKSELTTİ

PTT Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği bir önceki yarışmada da 4'üncü olduğunu söyleyen Nevzat Çelik, "Bu yıl 2'inci oldum, gelecek yıl 1'inci olarak milli takım kampına katılmaya hak kazanacağım. Milli takımla da PTT Balkan olimpiyatlarında ülkemi temsil etmek istiyorum" dedi.

GÜNDE 15 KM

7 yıldır her gün 15 kilometre yürüyerek postaları dağıttığını aktaran Çelik, ". Kondisyonumu korumak zorundayım. Bu yüzden sürekli yürüyüş yapıyorum. Mesaim bittikten sonra da spor yapıyorum.  En az 10 kilometre daha yürüyorum. Mesleki olarak da zaten sürekli hareket halindeyiz Hedefim olimpiyatlarda da şampiyon olmak" diye konuştu.

SPOR YAPIN

Evli ve 3 çocuğunun olduğunu aktaran Nevzat Çelik, şöyle konuştu: "Ailecek spora önem veriyoruz. Herkese de spor yapmayı tavsiye ediyorum. Günün tüm yorgunluğunu alıyor ve stresten uzaklaştırıyor. Spor yaparak gençlerimiz de kötü alışkanlıklardan uzak durabilir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.