Hava Durumu

Bakan Akar canlı yayında duyurdu: 'YPG'lilerin DEAŞ'lıları kaçırdığını tespit ettik'

Suriye'de devam eden operasyona ilişkin siyasi parti liderlerine bilgi veren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İYİ Parti ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada "Bölgemizde tek DEAŞ hapishanesi var. Gittiğimizde YPG'liler tarafından boşaltıldığını gördük. Siviller konusunda hassasız. Her türlü gayreti gösteriyoruz." dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2019 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2019 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Akar canlı yayında duyurdu: 'YPG'lilerin DEAŞ'lıları kaçırdığını tespit ettik'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye Milli Ordusu (SMO) ile birlikte Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekatı ile bilgi vermek amacıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

Ziyareti sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Akar, şunları söyledi:
"Sayın genel başkana bilgilendirme yaptık. Görüşlerimizi paylaştık. Konuya birlikte müttefiklik ruhuna uygun NATO ile ABD ile birlikte çalıştık. Bunun mümkün olmadığını görünce bir karar verdik, 9 Ekim'de uygulanmaya başlandı. Mehmetçiğin başarısıyla devam ediyor. Tel Abyad ve Resulayn kontrol altında. Bizim için tek hedef teröristler. Kürt kardeşlerimiz için her türlü gayreti gösteriyoruz.

DEAŞ konusunda bir hapishane meselesi var. Bölgemizde tek DEAŞ hapishanesi var. Gittiğimizde YPG'liler tarafından boşaltıldığını gördük. Siviller konusunda hassasız. Her türlü gayreti gösteriyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.