Hava Durumu

Bakan Albayrak'tan flaş açıklama: 'Teyakkuzda olmalıyız'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KOBİ'lere destek kredisi tanıtım toplantısında konuştu. Albayrak, "Yaşadığımız sürecin tüm kurumlarımızla sürekli teyakkuzda olmamız gereken bir süreç olduğunu unutmamalıyız. Arzu ettiğimiz güçlü ekonomiye kavuşacağıımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Atmamız gereken adımları çok iyi biliyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2018 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2018 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Albayrak'tan flaş açıklama: 'Teyakkuzda olmalıyız'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Birlikte Kazanacağız: KOBİ Destek Kredisi Tanıtımı" toplantısında konuşma yaptı.

Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bankalarımız Türkiye bankacılık tarihinde olmadığı kadar güçlü bir dayanışma içinde.  Bugün dünyaya çok güçlü bir birliktelik fotoğrafı sunuyor Türkiye. Ülkemize karşı başlatılan girişimin farkındayız. Bugün itibariyle karşı karşıya kaldığımız bu sınamadan daha güçlü şekilde çıkmak için kenetleniyoruz. Zayıflıklarımızın da güçlü yanlarımızın da farkındayız. Atmamız gereken adımları çok iyi biliyoruz. Değişimi önümüzdeki 5 yıllık süreçte göreceğiz. Arzu ettiğimiz güçlü ekonomiye kavuşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Etkin mali politikalarla enflasyonla mücadeleyi önceleyeceğimizi ifade ettik. Hiç olmadığı kadar güçlü bir mali politika sürecini başlattık. Çok kararlı bir irade var Türkiye'nin başında. Kamudaki tasarruf sürecini çok etkin şekilde sürdüreceğiz. Bu yıl çok daha iyi bir kamu bilançosu bizi bekliyor.

"BANKALARIMIZ GÜÇLÜ ŞEKİLDE YOLA DEVAM EDİYOR"

Hem bankaların hem reel sektörün arkasında duracağımızı ifade ettik. Kur ataklarının hemen ardından örneği olmayan biçimde devreye girmeyen rating şirketleri bankalarla ilgili karamsar tablo oluşturmak için yoğun gayret içine girdiler. Bu durum ortadayken net bir art niyetler bankalarımızı hedef almaya çalışıyorlar. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bankalarımız güçlü bir şekilde yollarına emin adımlarla devam ediyor.

"TL'Yİ SONUNA KADAR GÜÇLENDİRECEK ADIMLARI ATACAĞIZ"

Bugün yaşadığımız süreç bizimle birlikte dünyaya da bir fotoğrafı net olarak gösterdi. Dolar güvenilirliğini her geçen gün yitirmeye başladı. Artık ülkeler bu duruma karşı yeni ve farklı arayışlar içine giriyor. Doğrudan saldırılara karşı TL'yi sonuna kadar güçlendirecek adımları atmaya devam edeceğiz. Milletimizin desteğini artırmak için bir aksiyonu daha devreye arıyoruz. Bunun için TL mevduatlarda stopajlarda indirime gittik.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.