Hava Durumu

Bakan Albayrak: Tüm Türkiye'ye yayılacak...

Tanzim satışlarını farklı ürünlerle çeşitlendireceklerini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Bu fiyatların yayılmaya başladığını tüm Türkiye'de göreceğiz. Amaç da bu zaten... Spekülasyon yapmak isteyen, fahiş kar,  fahiş fiyatlama yapmak isteyenlere izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2019 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2019 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Albayrak: Tüm Türkiye'ye yayılacak...

İstanbul Büyükşehir Belediyesince sebze meyve fiyatlarındaki artışı  önlemek amacıyla kurulan tanzim satış noktası, Üsküdar'da hizmet vermeye başladı.

Üsküdar Meydanı'nda kurulan tanzim satış noktasını ziyaret eden Hazine  ve Maliye Bakanı Albayrak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile kısa, orta ve uzun vadeli çok  net ve kararlı tedbirler aldıklarını, söz konusu tedbirlerden öncelikli ve kısa  vadeli olan tanzim satış noktalarının, başta büyükşehir belediyelerinden İstanbul  ve Ankara olmak üzere 80 noktada çok yoğun ve hummalı bir çalışma sonucu hizmete  girdiğini söyledi.

Albayrak, belirlenen 9 ürünün direkt üreticiden alınarak hiçbir marj  konmadan, hızlı bir organizasyonla, gayet uygun ve makul fiyatlarla vatandaşa  sunulduğunu bildirdi.

Geçen hafta denetime giden yetkililerin bazı hallerde saldırıya  uğradığını anımsatan Albayrak, "Buna izin vermemiz mümkün değil. Siz vatandaşın  sofrası, gıdası, boğazı, cebiyle oynayamazsınız. Devlet gerekli her türlü tedbiri  alır. 3-5 günde örgütlenerek bu noktaya geldik. Taptaze en kaliteli ürünü, en  uygun maliyetli bir şekilde... Devlet gerekirse bu  manipülasyonları yapanlara  karşı gereğini yapar." diye konuştu.

Albayrak, önümüzdeki günler içerisinde yapılandırmayı daha da  güçlendireceklerini belirterek, tanzim satış noktalarının ve satılan ürünlerin  sayısının artırmak için bu ekosistemi genişleteceklerini ifade etti.

Orta ve uzun vadeli hedefler arasında seracılığın da olduğuna  anımsatan Albayrak, "Seracılıkla ilgili geçtiğimiz cuma günü açıkladığımız  paketle birlikte artık sera kapasitesini misli misli artıracak altyapı  yatırımlarını başlatıyoruz. Nisan ve mayıstan sonra fiziki inşaatlara da  başlayarak önümüzdeki kış, bir daha seracılık üzerinden fiyatlarla oynamaya  çalışanlara hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz." dedi.

Albayrak, İstanbul'daki tanzim satış noktalarına çok ciddi bir talep  ve vatandaşın da memnuniyeti olduğunu ifade ederek, yaşanan aksaklıkların en kısa  zamanda giderileceğini söyledi.

"Marketlerdeki fiyatları yakından takip ediyoruz"

Berat Albayrak, "Marketlerimizde de bugün fiyatlara baktığımızda,  tanzim satış noktalarımıza doğru hızla bir kayma var. Bunu yakından da takip  ediyoruz. (Marketler) Muhtemelen, zannediyorum bu hafta içerisinde bu ürünlerin  çoğunda aynı tanzim noktalarındaki fiyatlara geliyor olacaklar." dedi.

Marketlerin de bu süreçte milletin yanında yer aldığını dile getiren  Albayrak, "(Marketlerdeki) Fiyatları yakından takip ediyoruz. Bugün fiyatlarda da  düşüş olmuş, onları da görüyoruz. 25 bin noktalık marketler zincirinde de bu  fiyatların artık yayılmaya başladığını tüm Türkiye'de göreceğiz. Amaç da bu  zaten... Spekülasyon yapmak isteyen, fahiş kar, fahiş fiyatlama yapmak  isteyenlere izin vermeyeceğiz."  şeklinde konuştu.

Bu arada, Albayrak, vatandaşlarla sohbet ederken de "Gıda terörü  yapanlara çok daha sert bir şekilde müdahale edeceğiz." ifadesini kullandı.

Ziyaretinde, satış stantlarının arkasına geçerek vatandaşlarla sohbet  eden Albayrak, satılan ürünleri poşetlere koyarak vatandaşlara verdi.

Vatandaşlar da tanzim satış noktasından duyduğu memnuniyeti dile  getirdi.

Bakan Albayrak'a Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal da eşlik  etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.