Hava Durumu

Bakan Albayrak verileri değerlendirdi: Güçlü toparlanmanın göstergesi

Ekonomik güven endeksi nisan ayında yüzde 3.4 artışla 84.7 seviyesine çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomide aldıkları aksiyonların Ekonomik Güven Endeksi'ni artırmaya devam ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2019 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2019 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Albayrak verileri değerlendirdi: Güçlü toparlanmanın göstergesi

Ekonomik güven endeksi mart ayında 81.9 iken, nisan ayında yüzde 3.4 oranında artarak 84.7 oldu.

Ekonomik güven endeksindeki artış, tüketici, reel kesim (imalat sanayi) ve hizmet sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.

Nisan ayında tüketici güven endeksi 63.5 değerine, reel kesim güven endeksi 100 değerine ve hizmet sektörü güven endeksi 83.1 değerine yükseldi.

Nisan ayında perakende ticaret sektörü güven endeksi 90.6 değerine, inşaat sektörü güven endeksi ise 53.9 değerine geriledi.

ALBAYRAK: DAHA YÜKSEK SEVİYELERİ YAKALAYACAĞIZ

Hazine ve Maliye Bakanı Berak Albayrak da konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ekonomide aldığımız aksiyonlar Ekonomik Güven Endeksini artırmaya devam ediyor. Ocak'tan beri süren artış, güçlü toparlanmanın da göstergesi. İnşaallah 2. çeyrekten itibaren uygulayacağımız politikalar ve Yapısal Dönüşüm Adımları ile daha yüksek seviyeleri yakalayacağız" ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.