Hava Durumu

Bakan Çavuşoğlu: 'Bursa'yı bir dolaşın, en geri kalmış ilçesi Nilüfer'

CHP'li belediyeler tarafından yönetilen il ve ilçelerin problemli olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bursa'yı bir dolaşın. En geri kalmış ilçesi Nilüfer. Çünkü belediyecilik bakımından en geri kalmış yer" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2019 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2019 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Çavuşoğlu: 'Bursa'yı bir dolaşın, en geri kalmış ilçesi Nilüfer'

Bir dizi programa katılmak üzere İzmir'e giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karabağlar ilçesinde taksi şoförleri ve muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Karabağlar'da bir restoranda düzenlenen toplantıya Çavuşoğlu'nun yanı sıra, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti'nin Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, AK Parti'nin Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan, İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık ile taksi şoförleri ve muhtarlar katıldı.

GEÇENLERDE DOLAŞIYORUZ

İzmir'in kalkınması gerektiğini savunan Çavuşoğlu, "Geçen geldiğimde Nihat Zeybekci kardeşimle dolaştık. Sahaya inince detayları daha fazla görüyorsunuz. Sokaklardaki en ufak sorunları bile tespit ediyoruz. Geçenlerde Alsancak'ta dolaşıyoruz. CHP'liler gelip 'Bizi kurtarın artık. Partimiz diye oy verdik bizi enayi yerine koydular. Bu sefer Nihat Bey'e oy vereceğiz' diyorlar. Bu şehrin bu sefer makus talihinden kurtarılması lazım. Bir şehrin yönetimi ideolojiyle olmaz. Genel seçimlerde hangi partiye gönül verdiysek oyumuzu verebiliriz. Yerel seçimlerde şehri emanet edeceğimiz kadrolara oy vermek lazım. Bunun böyle olduğu yerlerde fark belli. Antalya'da ortaya konan projeler muhteşem" diye konuştu.

BENİMLE DALGA GEÇİYORLAR

İzmir'de Dışişleri Bakanlığı'nın düzenlediği toplantılardan memnun kalmadığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Kusura bakmasınlar İzmir'de birkaç kez uluslararası toplantı yaptım ama istediğim düzeyde toplantı yapamadım. İzmir'e getirdiğim yabancı misafirler benimle dalga geçiyorlar. Türkiye'nin en güzel şehri böyle mi olmalı? Bu kadar güzel bir şehrin bu kadar yaşanmaz hale gelmesinin sorumlusu kim? İzmir'e yapılan hizmetlerin hepsi de hükümetimizin yaptığı hizmetler. Muğla'ya Aydın'a gittim yüzüm kızardı. Bu çağda Bodrum gibi yerde her yerde çöp var. Kuşadası'nda çeşmeden akan su tuzlu. Bu şehirlerin ortak problemi hep aynı zihniyetle yönetilmesi. Nasıl olsa bana oy vermek zorundalar diyorlar. Bu seçimde CHP'liler şehrimiz için oy vereceğiz diyorlar. Bu demokrasi. Bu kez İzmir de değişecek Aydın da değişecek. Bursa'yı bir dolaşın. En geri kalmış ilçesi Nilüfer. Çünkü belediyecilik bakımından en geri kalmış yer. Çankaya Ankara'nın gözbebeğiydi. Başka bir yerden 3-4 daire satarsan Çankaya'dan bir daire satın alabiliyordun. Şu an Çankaya, Ankara'nın en geri kalmış yeri" dedi.

"O PARTİ PKK'DAN İZİN ALMADAN HİÇBİR ŞEY YAPAMAZ"

"HDP, PKK'nın güdümünde bir partidir" diyen Çavuşoğlu, "PKK'ya silah dahil her türü desteği verdiler. Devletimiz ve yargımız da gereğini yaptı. Belediye başkanları devletin gönderdiği paraları, milletin cebinden çıkan paraları dağa gönderdiler. Ağrı'da, Tunceli'de kayyum belediye başkanları neler yapmış neler. Büyükşehir yasası sayesinde belediyelerin bütçesi kat kat arttı. Yeter ki sen bunu projeye dönüştür. Bu zihniyetin derdi o değil. 'Zillet ittifakı dediğimiz ittifakın içerisinde terör örgütleri var' diyorum, 'Böyle konuşma, bize terörist deme' diyorlar. Ne kadar terör örgütü varsa bu ittifakın içerisinde. Ben söylemiyorum PKK'lılar kendileri söylüyor. Biz de MHP ile beraber karma listeler yaptık. Mesele memlekete hizmet etmek. Tüm bu karşı listelerde HDP'liler var ve bunların tamamını PKK yerleştirdi. O parti PKK'dan izin almadan hiçbir şey yapamaz. Biz memleketimize sahip çıkacağız, şehirlerimize sahip çıkacağız. Huzurlu, mutlu, sorunsuz yaşamak hakkımız" şeklinde konuştu.

"SAHADA KAZANDIĞIMIZI MASADA KAYBETMİYORUZ"

"Dış politikada sorun bitmez" diyen Çavuşoğlu, "Sürekli dostluk ve sürekli düşmanlık yoktur dış politikada. Bunlara kafanızı takmayın. Biz bunların üstesinden geliyoruz. Eski Türkiye yok artık. Güçlü bir Türkiye var. Sahada kazandığımızı masada kaybetmiyoruz. Müzakere ederken özgüvenimiz var. Bazı batılılarda olduğu gibi kibir değil bu. Özgüven içinde hareket ediyoruz. Çok sorun var ama hepsi kontrolümüz altında. Diklenmeden dik durmayı Türkiye Cumhuriyeti her yerde kendine güvenerek yapıyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde dik durmaya devam edeceğiz, şanlı bayrağımızı dünyanın her yerinde gururla dalgalandıracağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.