Hava Durumu

Bakan Ersoy'dan Galata Kulesi'ndeki skandal görüntüyle ilgili flaş açıklama!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi'ndeki restorasyon görüntüsüne ilişkin" Yıkılan kısımlar sonradan yapılan, Galata Kulesi'ne zarar veren kısımlardır." ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Ersoy'dan Galata Kulesi'ndeki skandal görüntüyle ilgili flaş açıklama!

Galata Kulesi'ndeki restorasyon sırasında hilti ile yapılan çalışmalar sosyal medyada yayılınca tepki çekti. Görüntüler üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı da harekete geçti.

Bakan Ersoy, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sosyal medyada "Galata Kulesi'nin duvarları yıkılıyor" şeklindeki iddialar asılsızdır. Yıkılan kısımlar sonradan yapılan, Galata Kulesi'ne zarar veren kısımlardır. Restorasyonda kullanılan yöntemler konusunda ise ilgili firmaya gerekli yaptırım uygulanacaktır." dedi.

BAKAN YARDIMCISI DEMİRCAN'DAN AÇIKLAMA

Bakan Yardımcısı Demircan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Galata Kulesi ile ilgili olarak sosyal medyaya da yer alan eden bazı uygulamaların, Bakanlığın ilgili birimlerini de rahatsız ettiğini söyledi. Demircan, şunları kaydetti:

"Kulede büyük oranda bir restorasyon faaliyeti yapılmamakta, daha önce lokanta ve kafeterya olarak kullanılan bölümler ile bu kullanımların gerektirdiği ofis, mutfak gibi yapının orijinal fonksiyonu ile alakası olmayan bölümler ve zamanla izinsiz yapılan bölümler kaldırılmaktadır.

Yapının bir bölümünün seyir mekânı bir bölümünün ise müze olarak düzenlenmesi çalışmaları yürütülmektedir. Hilti ile duvarlarda sıva sökümü yapılması tarafımızca da uygun görülmemekte olup, gereken müdahale yapılmış ve yapı müteahhidinin dikkati çekilerek gereken işlemlerin yapılmasına başlanmıştır.

Galata Kulesi'nin kısa bir süre içinde İstanbul'un kültürel mirasını tanıtan önemli bir merkez olarak İstanbulluların ve İstanbul'u ziyaret eden misafirlerimizin sıkça ziyaret edeceği bir mekân haline dönüşmüş olacağını birlikte göreceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.