Hava Durumu

Bakan Ersoy son noktayı koydu! Bilet tartışması kalmayacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mars Cinema Group ile yapımcılar arasındaki krizle ilgili TBMM'ye önerilerini gönderdiklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2019 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2019 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Ersoy son noktayı koydu!  Bilet tartışması kalmayacak

Yapımcılar ve en büyük sinema işletmecisi Mars arasındaki kriz derinleşiyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Ersoy, "Meclis'e önerilerimizi gönderdik. Bizim önerdiğimiz şekilde yasa geçerse bilet tartışması kalmayacak. Promosyonlar içinde bazı eşit olmayan uygulamalar yapılmaya başlanmış, bunu da düzenlememiz gerekiyor. Önemli olan hasılatın eşit şekilde dağıtılmasını sağlamak. Promosyonla yapılan indirimlerde biletin fiyatını aşağı çekiyorsanız net hasılatta eşitliği bozmuş oluyorsunuz, önemli olan bunun giderilmesi" dedi.

"REVİZE" TALEBİ

Mars Cinema Group ile yapımcılar arasında çıkan kriz sonrasında Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar gibi isimler filmlerini vizyona sokmama kararı almıştı. Krizle ilgili yeni bir yasa tasarısı hazırlandı. Sinemacılar, dün yaptıkları açıklamada söz konusu yasayı olumlu bulduklarını, ancak tekelleşmenin önüne geçmek için bazı revizelerin yapılması gerektiğini belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan 5224 sayılı Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkındaki Kanun, bugün Meclis'te görüşülecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.