Hava Durumu

Bakan Kaya'ya destek veren Türklere dava açıldı!

Martta Türk Konsolosluğu'na girmesine izin verilmeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya destek veren ve protesto gösterilerine katılan 2'si çocuk 6 kişiye Hollanda Savcılığı tarafından dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2017 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2017 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Kaya'ya destek veren Türklere dava açıldı!

Türk vatandaşlarıyla bir araya gelerek konuşma yapmayı planlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal eden Hollanda hükümeti, 11 Mart 2017 tarihinde de Bakan Kaya'nın Türk konsolosluğuna girişine izin vermemişti. Rotterdam'da başkonsolosluğa geçmesine müsaade edilmeyen Kaya'nın önce korumaları gözaltına alındı. Bakan Kaya da aracı da zorla çekilmeye çalışıldı. Bakan Kaya, başka bir araçla ve polis eskortuyla Almanya'ya gitmeye zorlanmıştı.

KÖPEKLER VE ATLARLA

Hollanda güvenlik güçleri, Kaya'ya destek vermek için toplanan ve protesto gösterisi düzenleyen Türk vatandaşlarına atlı polisler ve köpeklerle müdahale etmişti. Türk vatandaşlarından en az 7 kişi yaralanmış ve 12 kişi gözaltına alınmıştı. Hollanda'nın bu tavrı o dönem, iki ülke ilişkilerini iyice germiş ve hükümetten sert bir tepki görmüştü. Savcılıktan yapılan açıklamada, soruşturma sonucunda gözaltına alınan 2'si çocuk 6 kişinin şiddete başvurdukları gerekçesiyle yargılanacağı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.