Hava Durumu

Bakan Koca paylaştı! İşte Bursa'daki koronavirüs vaka yoğunluk haritası!

Türkiye'de koronavirüs salgınında son 24 saatte 4 bin 747 yeni vaka tespit edildi, 98 kişi ise hayatını kaybetti. Toplamda iyileşen hasta sayısı ise 2 bin 324 olarak açıklandı. Türkiye'deki toplam can kaybı 1.006 olurken toplam vaka ise 47 bin 29'a yükseldi. Bakan Koca, "Ankara İstanbul, İzmir, Trabzon ve Bursa'da vakaların yüksek olduğunu görüyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2020 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2020 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Koca paylaştı! İşte Bursa'daki koronavirüs vaka yoğunluk haritası!

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantısı sonrası yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'deki seyri ile ilgili açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının satır başları: 

TOPLAM CAN KAYBI 1006'YA ULAŞTI

Toplam test sayımız 307 bin 210 oldu. 30 bin 864 yeni test yaptık. 4 bin 747 yeni vakamız var. Bugün vefat eden 98 vatandaşımızla birlikte toplam vefat sayımız 1006 oldu. İyileşen 281 vatandaşımız oldu.

"VAKALARI DAHA ERKEN TESPİT EDİYORUZ"

Test sayımız dün itibarıyla 30 bine yaklaşmıştı. Önümüzdeki hafta sayı için belirlediğimiz hedefti, hedefimizi aşmış olduk. Daha da yüksek sayılara ulaşacağız. Vakaları daha erken tespit ediyoruz.

VAKALARIN YÜKSEK OLDUĞU İLLER

Özellikle bazı yerlerde ciddi seyirin olduğunu görüyoruz. Ankara İstanbul, İzmir, Trabzon ve Bursa'da vakaların yüksek olduğunu görüyoruz.

AK Parti Milletveki Mustafa Esgin de Bursa'daki koronavirüs rakamlarıyla ilgili "Bugüne kadar vaka sayımız bin 100, ölen vatandaşlarımızın sayısı ise 26'dır. İlerleyen günlerde bu sayılarda artış olacaktır. Ek tedbirlerimiz hazır..." demişti.

--

YeniDönem mobil uygulamasını Google Play ya da App Store üzerinden indirdikten sonra haberlere dilediğiniz zamanda ve mekan sınırlaması olmadan ulaşabilmenin keyfini yaşayın.

Google Play için tıklayınız!

App Store için tıklayınız!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.