Hava Durumu

Yürek yakan haber! Depremde ölü sayısı artıyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ilk belirlemelere göre Elazığ'da 8, Malatya'da 6 kişi hayatını kaybederken, 45 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2020 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2020 22:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yürek yakan haber! Depremde ölü sayısı artıyor

AFAD, Elazığ'da meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem hakkında basın açıklaması yaptı. AFAD yaptığı açıklamada, "Elazığ ili, Sivrice ilçesinde, 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55'de 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrasında bölgede 4 büyüklüğü üzeri 8 adet deprem meydana gelmiş olup, toplam artçı deprem sayısı 60'tır.

İlk belirlemelere göre, Elazığ'da 8 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi yaralanmıştır; Malatya'da ise 6 kişi hayatını kaybetmiş, 45 kişi yaralanmıştır.

Elazığ İl AFAD ekipleri şehir merkezinde yıkılan binalara müdahale etmektedir. Maden ve Sivrice'de yıkılan binalar olduğu bilgisi alınmıştır. Elazığ ve çevre illerde arama tarama çalışmaları devam etmektedir.

Elazığ havaalanı çalışır durumdadır. Haberleşme şebekesinde kesinti meydana gelmiştir. Güncel durumda elektrik ve doğalgaz hatlarında herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.

Tüm çevre iller bölgeye karayoluyla bölgeye ulaşım sağlamaktadır. Deprem sonrasında tüm iller ve birlikler teyakkuz haline geçirilmiştir.

ELAZIĞ VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Elazığ Valisi Kaldırım: "Hastanelere intikal eden 225 yaralı bilgisi var, 2'si ağır durumda."

BAKAN SOYLU AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Bakan Soylu, İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) düzenlenen Çalışma Grupları Değerlendirme Toplantısı sonrası Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 20.55'te meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı. 

Bakan Soylu, TRT canlı yayınında yaptığı açıklamada, kurtarma ve sağlık ekiplerinin olay yerinde olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu CNN Türk canlı yayınında, Elazığ'da meydana gelen depreme ilişkin, "Bunu seviye 3 olarak belirledik. Seviye belirlendiği andan itibaren de bütün ekiplerimiz harekete geçtiler. Türkiye acil müdahale planı bize ne diyorsa biz aynı şekilde uygulamaya devam ediyoruz." dedi.

Elazığ ve Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Soylu, AFAD'da Deprem Hazırlık Toplantısı'nda oldukları sırada deprem haberinin geldiğini ve bölgeyle irtibat kurduklarını söyledi. 

Depremin Sivrice merkezde olduğunu anlayınca Elazığ Valisi Çetin Oktay'la irtibat kurduğunu dile getiren Soylu, şu bilgileri verdi:

"Şu andaki durumu söyleyeyim. Elazığ Sivrice, Elazığ Maden aynı zamanda Sivrice'ye sınır olan Pötürge ve Doğanyol Malatya, buraların tamamıyla irtibat kurduk. Valilerimiz, kaymakamlarımız, emniyet, jandarma, AFAD, 112, bütün arkadaşlarımız görevleri başındalar. Yine Elazığ merkezde şu ana kadar 10 binada hasar olduğu ihbarı gelmiş. Yine Malatya Pötürge merkezde birkaç binanın yıkıldığı veya hasar aldığı konusunda bir bilgimiz var. Gelen bilgiler bu yönde. Köylerde hasar olduğu konusunda da değerlendirmeler ve bilgiler var. Köylerden sağlıklı bir bilgi almaya çalışıyoruz. Yine Doğanyol'da bu şekilde."

Sivrice merkezde ciddi bir sarsıntı olduğunu aktaran Soylu, "O dakikadan itibaren bölgedeki tüm ekiplerimizi oralara yönlendirdik. Tüm arama kurtarma ekiplerimizi oralara gönderdik. Ancak şu ana kadar verebileceğimiz bilgi budur." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu, Elazığ'da meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremden sonra artçı sarsıntıların yaşandığını, sadece Sivrice'de değil çevre ilçelerde de 5'in üzerinde artçı sarsıntıların oluştuğunu kaydetti. 

Bütün tedbirleri aldıklarını, köylerde muhtarlarla irtibat kurduklarını dile getiren Soylu, zaman geçtikçe bilgileri kamuoyuna vermeye çalışacaklarını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.