Hava Durumu

'Bakan Soylu bize gelmek istiyor ama...'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine yönelik söylemlerine tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Soylu, AK Parti'ye de aynı şeyi yapmıştı. Bize gelmek istiyor ama bizim kapımız kapalı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Bakan Soylu bize gelmek istiyor ama...'

Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yaptığı açıklamalarla kendisini hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösteren CHP lideri, "Düne kadar iktidar partisine en sert söylemlerle karşı çıkan birisinin, en sert söylemleri sergilediği partinin göbeğine gelip oturması da hazin bir tablodur. Bize gelmek istiyor, AKP'ye de aynı şeyleri yapmıştı. Ama bizim kapımız öyle yanar döner insanlara kapalı" ifadelerini kullandı.

'2019 DA HEDEFİMİZ EN AZ YÜZDE 60'

Erken seçim iddialarıyla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu "Seçime hazırız. Bizim 2019'da hedefimiz yüzde 50+1 değil, en az yüzde 60" dedi.

TÜRKİYE, BÜYÜKELÇİSİNİ GERİ ÇEKMELİ

Kılıçdaroğlu ayrıca, BAE Dışişleri Bakanı'nın Fahrettin Paşayla ilgili sözleriyle ilgili "Tam bir densizlik. Türkiye, Büyükelçisini derhal çekmeli. Bu, sözle yanıt verme ve sözle eleştirmenin ötesinde eyleme dönüşmeli ve büyükelçi Türkiye'ye geri çağrılmalı" diye konuştu.

BM'DEKİ KUDÜS OYLAMASI

CHP lideri, BM'de yapılacak Kudüs oylaması öncesinde üye ülkeleri "maddi yardımları kesmekle" tehdit eden ABD Başkanı Trump'ı da eleştirdi ve "Trump tehditle sonuç alacağını düşünüyorsa yanılıyor" diye konuştu.

EGE'DEKİ 18 ADA

Kılıçdaroğlu'nun Ege Denizi'ndeki 18 ada ve adacığın Yunanistan işgali altında olduğu açıklamasının ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı Kammenos "Gel de al" ifadesini kullanmıştı. Yunan bakanın bu açıklamasına değinen Kılıçdaroğlu, "Yunan bakana hükümetin tepki göstermesini beklerdik" değerlendirmesini yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.