Hava Durumu

Bakan Soylu'dan sert çıkış: 'Huzur mu battı size? Seçiminiz batsın'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li Selahattin Demirtaş'ın 24 Haziran öncesinde seçim kampanyasını tutuksuz olarak sürdürmesi çağrısında bulunan Muharrem İnce, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu'na 'Doğu ve Güneydoğu'daki huzur mu battı size?' diye sordu.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2018 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2018 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Soylu'dan sert çıkış: 'Huzur mu battı size? Seçiminiz batsın'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'da bir programa katıldı. Burada kendisini dinleyen vatandaşlara seslenen Soylu, HDP'li Selahattin Demirtaş'ın 24 Haziran öncesinde seçim kampanyasını tutuksuz olarak sürdürmesi çağrısında bulunan Muharrem İnce, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu'na çok sert tepki gösterdi. Soylu, "Ne battı size? Doğu ve Güneydoğu'daki huzur mu battı size? Gecenin ikisine, üçüne kadar o insanlar, Doğu ve Güneydoğu'da sokaklarda geziyorlar. 16 yaşındaki kız anasının dizinin dibinden dağa götürülüp terörist yapılamıyor. Akşener, sana bu mu battı? Erbakan'ın partisi, sana bu mu battı? Sayın Muharrem İnce, sana bu mu battı?" dedi.

YAZIKLAR OLSUN

Soylu açıklamasını şöyle sürdürdü: "Seçiminiz dibe batsın sizin. İçim acıyor. Şehitlerimize nasıl hesap vereceğiz? Kolay mı? Şehit olduğu zaman yarım saat sonra o kişinin babasını anasını arayıp 'başın sağ olsun.' demek kolay mı? 'Vatan sağ olsun.' diyen o vatandaşın bu sözlerinin altında ezile ezile aradım. 'Bir oğlum daha var. Onu da bu ülke için şehit veririm yeter ki bunlar başımıza çıkmasınlar.' diyen o analara, babalara ne diyeceğiz? Yazıklar olsun."

CUMHURBAŞKANI OLSAN NE OLUR?

"Cumhurbaşkanı olsan ne olur? Parlamentoya girsen ne olur? Hakkaniyet, adalet, olmadıktan sonra" diyen Soylu, "Bu memlekette Menderes asıldığı gün, Saraçhane Meydanı'nda davul çalanları biliyoruz. Rami Kışlası'ndan çıkıp naralar atanları da biliyoruz. Bizim hafızamızı silemezler, yok edemezler ama inan ki içim acıyor. Her şey bu kadar ucuz olmamalı. O çocukları, niye ay yıldızlı bayraklara sarıp gönderdik?" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.