Hava Durumu

Bakan Soylu duyurdu: Amanoslar'da 1448 personelle dev operasyon

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amanos Dağları bölgesinde terör operasyonu başlatıldığını duyurdu. Yıldırım 5 Operasyonu'na 1448 personel katılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Soylu duyurdu: Amanoslar'da 1448 personelle dev operasyon

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amanoslar'da "Yıldırım-5" operasyonunun başlatıldığını duyurdu. Soylu, Amanos Dağları bölgesindeki operasyona 1448 personelin katıldığını söyledi. 

İçişleri Bakanlığı'ndan operasyona ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Adana Jandarma Bölge Komutanlığınca "YILDIRIM-5 AMANOSLAR" Operasyonu başlatılmıştır.

Bahse konu operasyonda Adana Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idaresinde; Hatay-Osmaniye ve Gaziantep İl Jandarma Komutanlıklarında görevli; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), PÖH ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan (1.448) personel [(97) operasyonel tim] görev almaktadır.

Yurt  içinde  terörün  tamamen  ortadan  kaldırılmasına  yönelik  yürütülen Yıldırım 1-2-3-4 Operasyonları kapsamında bugüne kadar toplam 15 terörist etkisiz hale getirilmiş, 30 mağara, sığınak ve depo imha edilmiş, çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

YILDIRIM OPERASYONLARI, halkımızın desteği ile İNANÇLI ve KARARLI bir şekilde başarı ile devam etmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.