Hava Durumu

Bakan Soylu gözyaşlarını tutamadı! 'Geri dönülemez bir yoldayız'

Hakkari'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen anne ve bebeği ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gözyaşlarının tutamadı. ABD ve Avrupa'nın teröre destek verdiğini söyleyen Soylu, sert ifadeler kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2018 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2018 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Soylu gözyaşlarını tutamadı! 'Geri dönülemez bir yoldayız'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari Yüksekova'da asker eşi ve bebeğinin PKK'lı teröristlerin bombalı tuzağında şehit olmasına ilişkin açıklama yaptı. Karabük POMEM'de yapılacak polis özel harekat yemin töreninde konuşan Soylu, teröre destek verdiklerini söylediği Batılı ülkeleri eleştirdi.

Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"PKK, 40 yıl önce de bebek katiliydi. Liderinden, kurucusundan, en tepesinden en alttaki adamına kadar PKK'nın alayı dün de bebek katiliydi, bugün de bebek katili.

Amerika 5 bin TIR gönderip de PKK'yı ve PYD'yi orada desteklemiş, Avrupa onlara destek verecekmiş, bilesiniz ki Avrupa da Amerika da bunların arkasında oldu, sizin gibi kahraman arkadaşlarımız, askerimiz, jandarmamız, korucumuz bu toprakları onlara mezar etti, zindan etti ve onlara gerekli cevabı en şiddetli şekilde verdi.

Batı'da Avrupa'da yıllardır bu teröristlere destek verenler, oturma hakkı verenler 5 bin TIR silah gönderenler, kamplarda eğitim verenler, dernekler üzerinden buraya para gönderenler askere polise pusu kurmamışlar bir anne ile 11 aylık bebeğine pusu kurmuşlar. Bu cinayetin görmezden gelinebilecek bir tarafı yoktur. Artık hiçbiri ne bizim operasyonlarımıza laf söyleyebilir ne de kimle ortaklık yapacağımıza kimden alışveriş yapacağımıza laf söyleyebilir. Türkiye terörle mücadelede geri dönülemez bir yoldadır.

Şenay Aybükemizin şehit olduğu Batman Kozluk'a kızlarımız, öğretmenlerimiz teröristle mücadeleyi dağda değil oradaki gençlerimizi yetiştirmek için güle oynaya gidiyorlar. Amerika bu da sana kapak olsun. Bir casus rahibi yüzünden Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışacağını zannedenler, bilinmesini isterim ki Türkiye'nin gücünü bundan sonra daha kuvvetli şekilde görecekler. Hiç kimsenin endişesi olmasın."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.