Hava Durumu

Bakan Yılmaz müjdeyi Bursa'dan verdi: '20 bin öğretmen alınacak'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, atama bekleyen öğretmenlere müjdeyi Bursa'dan verdi. "Öğretmen ihtiyacımızı karşılamak üzere önümüzdeki ay duyurusuna çıkacağız" diyen Yılmaz, planlanan sayının 20 bin olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2018 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2018 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Yılmaz müjdeyi Bursa'dan verdi: '20 bin öğretmen alınacak'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Osmangazi ilçesine bağlı Elmasbahçeler Mahallesi'nde, 5'i hayırseverler tarafından yaptırılan 18 eğitim kurumunun hizmete açılması nedeniyle Salih Şeremet Ortaokulu'nda düzenlenen törene katıldı. Türkiye'nin son dönemde yapılan yatırımlarla birlikte tekli sisteme geçmeye hazır hale geldiğini belirten Bakan Yılmaz, Bursa'nın bu anlamda iller arasında başı çektiğini söyledi. Salih Şeremet Elmasbahçeler Ortaokulu'yla birlikte 17 eğitim kurumunun, 487 dersliğin ve 190 kişilik pansiyonun hayırlı olması dileğinde bulunan Bakan Yılmaz, "Bursa, eğitime hayırsever desteği anlamında Kayseri'yle yarışıyor. Bizim şu andaki en büyük sıkıntımız ikili eğitim. İkili eğitimi kaldırmak, tekli eğitime geçmek için yeni okullar, yeni dersliklerin yapılması gerekiyor. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz de bu anlamda Bursa'ya kazandırılan yatırımlardır. Tüm Türkiye'de 58 bin dersliğe ihtiyacımız var. İnşallah Bursa'da olduğu gibi diğer illerde de devlet vatandaş işbirliğiyle bu eksiğimizi gidereceğiz" diye konuştu.

20 BİN ÖĞRETMEN

Bakan Yılmaz, atama bekleyen öğretmenlere de müjde verdi. AK Parti iktidarları döneminde 584 bin öğretmen atamasının gerçekleştirildiğini hatırlatan Yılmaz, "Yine öğretmen ihtiyacımızı karşılamak üzere önümüzdeki ay duyurusuna çıkacağız. 20 bin öğretmen alımını gerçekleştireceğiz. Yeni öğretmenlerimizle birlikte eğitim ailemizi daha da güçlendirip 18 milyon evladımıza, 7 milyon 700 bin de üniversitede var, toplam 25 milyon evladımıza hak ettikleri nitelikli ve kaliteli eğitimi vereceğiz" dedi.

BURSA HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞACAK

Tören'de konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise "Ben henüz 2 aylık Büyükşehir Belediyesi başkanıyım. Bu yatırımların yönlendirilmesinde meclis üyesi olarak irademi ortaya koydum. Fakat bu yatırımların yapılmasında en büyük katkının önceki dönem belediye başkanımız Recep Altepe'ye ait olduğunu düşünüyorum. Ona buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Bu okulla birlikte diğer 17 eğitim kurumumuz da bunlardan sadece birisi. İnşallah tüm çalışmalar tamamlandığında, Bursamız eğitimde hak ettiği değere kavuşacaktır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.