Hava Durumu

Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'dan flaş açıklama

İstifası istendiği iddia edilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, yaptığı açıklamada görevinin başında olduğunu belirtip iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2017 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2017 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'dan flaş açıklama

Türkiye'nin siyaset gündemi, birçok belediye başkanının istifalarının istendiğine yönelik haberlere kitlendi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir Belediye Başkanlarının istifalarını istediği iddia edildi.

İddialar üzerine Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, haberlerin asılsız olduğunu ve böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise dün gece Erdoğan'la Beştepe'de bir araya geldi. Görüşme sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Gökçek, "Dün gece Sayın Cumhurbaşkanımdan randevu talep etmiştim. Bu gece görüştük. Sayın Cumhurbaşkanıma Külliye'nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum. Ayrıca Büyükşehir'in devam eden projeleri konusunda çeşitli bilgiler verdim. Kamuoyunun bilgisine" mesajını paylaştı.

METAL YORGUNLUĞU...

Görüşme hakkında bir açıklamada bulunmayan Erdoğan ise birkaç gün önce, belediye başkanlarıyla ilgili "Herhangi bir birim; partimizin belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire... Bu süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur. Şu anda böyle bir şey önümüzde yok ama bundan sonra da olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü bir değişimi dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız ve o metal yorgunluğu dediğim konu, tüm bunları kapsayan bir konuydu" demişti.

"İSTİFA YOK"

İsifasının istendiği iddia edilen bir diğer isim ise Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur...

Başkan Uğur, "Görevimin başındayım, istifa söz konusu değil" dedi.

SÜRPRİZ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 11.00'de, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek. Bu görüşme Erdoğan'ın resmi programında bulunmadı. Erdoğan'ın resmi programında sadece Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile olan görüşmesi yer alıyordu.

"PARTİ KOYUYORSA PARTİNİN ÇEKME HAKKI DA VARDIR"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da bugün Kanal 24'te katıldığı programda, "Gökçek'in istifasının isteneceği iddialarına ilişkin  "Ak Parti bir dava hareketi. Davanın zarar görmesi söz konusu olursa herkes kendine bakacak. Herkes davanın çıkarını incelemeli... Seçimle gelen seçimle gider, halk belediye başkanını seçerken şahsa oy veriyor ama bir yandan da partiye veriyor. Parti bir kişiyi koyuyorsa herhalde o kişiyi çekme hakkı da vardır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.