Hava Durumu

Barcelona'da bir minibüs kalabalığın arasına daldı

İspanya'nın Barcelona şehrinde iki ayrı saldırı olayı meydana geldi. Önce beyaz bir minibüs kalabalığın arasına daldı.  Daha sonra ise saldırganlar bir Türk restoranını bastı. 13 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.Saldırıyı DEAŞ üstlendi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2017 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2017 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Barcelona'da bir minibüs kalabalığın arasına daldı

İspanya'nın Barcelona şehrinde bir minibüs kalabalığın arasında daldı. Çok sayıda kişinin yaralandığı olayda minibüsü süren kişi olay yerinden kaçtı. İspanyol polisi, olayın terör saldırısı olduğunu açıkladı. Olayda 13 ölü ve en az 20 yaralının olduğu belirtiliyor.

İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre, kalabalığın arasına dalan  beyaz renkteki minibüsün turistik caddeye 80 kilometre hızla girdiği ve çok  sayıda kişiyi etkilemek için caddede zikzaklar çizerek ilerlediği ifade edildi.

Barcelona'daki minibüslü saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler tarafından kullanıldığı belirtilen bir başka minibüs daha bulundu. Yetkililer, saldırıda kullanılan beyaz minibüsün Fiat model ve 7083 JWD plakalı olduğunu kaydetti.

 İspanyol basını saldırıyla ilgili bir şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Olay yerinde saldırgana ait olduğu düşünülen Fas asıllı bir İspanyol vatandaşına ait bir pasaport bulundu. Adının Driss Oukabir olduğu öne sürülen saldırgana ait olduğu iddiasıyla paylaşılan fotoğraf sosyal medyada ve televizyon kanallarında yayınlandı:

POLİS, REHİNELERİ KURTARMAK İÇİN MÜZAKEREYE BAŞLADI

Minibüs sürücünün aracı terk edip koşarak kaçtığı öğrenildi. Görgü tanıkları bu şahsın, 170 boylarında, mavi çizgili beyaz bir gömlek giymiş bir şahıs olduğunu söyledi. El Periodico gazetesi, La Boqueria Market bölgesinde silahlı iki şüphelinin bir barı bastığı, içeriden silah sesleri geldiğini söyledi. İngiliz basını, içeride rehinelerin olduğu iddia etti.

Russia Today, iki silahlı saldırganın turistik Carrer Tallers Caddesi'nde Luna de Istanbul adlı bir Türk restoranına girdiğini ve insanları esir aldığını söyledi. Polisin saldırganlarla rehine pazarlığı yaptığı belirtiliyor.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Barcelona'daki metro ve tren istasyonları kapatıldı. Bölgede yoğun güvenlik önlemi alındı. Barcelona polisi, sürekli olarak vatandaşların olay yerinden uzak durması yönünde anonslar yapıyor.

İSPANYA BAŞBAKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy yaptığı açıklamada "İlk önceliğimiz yaralıların durumu. Yaralılarla ilgili gerekli inceleme yapılacak. " dedi.

YÜZ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Temmuz 2016'dan bu yana Avrupa çapında bir dizi  saldırıda araç kullanıldı. Nice, Berlin, Londra ve Stockholm'de 100 kişinin ölümüne neden oldu.

İspanya'da meydana gelen en ölümcül saldırı, Mart 2004'te gerçekleşti. Teröristler Madrid banliyö istasyonuna bomba yerleştirdiler, 191 kişiyi öldürdüler ve 1800'den fazla kişi yaralandı.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.