Hava Durumu

Barış Pınarı Harekatı'nda 2. gün... İşte dakika dakika yaşananlar!

Türkiye'nin, Fırat'ın doğusuna başlattığı harekatın ikinci gününde, Mardin'in Suriye sınırında bulunan Kamışlı bölgesinde 5 YPG-PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Tabatin, Meşrefi, Bir Aşık ve Havi köyleri YPG'li teröristlerden geri alındı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2019 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2019 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Barış Pınarı Harekatı'nda 2. gün... İşte dakika dakika yaşananlar!

Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat'ın doğusuna yönelik harekatı Resulayn'daki YPG hedeflerinin vurulmasıyla başladı. Türk askeri ve Suriye Milli Ordusu'nun Fırat'ın doğusuna kara harekatı başladı. Askeri kaynaklar Resulayn ve Tel Abyad'da 4 koldan giriş yapıldığını bildirdi. Milli Savunma Bakanlığı 181 hedefin ateş altına alındığını açıkladı. F-16'lar 30 kilometre derindeki terör hedeflerini vurdu. Barış Pınarı adı verilen harekatın başladığını Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter'dan duyurdu.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki teröristleri temizlemek için giriştiği Barış Pınarı Harekat'ından arka arkaya son dakika haberleri geliyor.

İşte dakika dakika Barış Pınarı Harekatı 2. gününde yaşananlar...

11.20 ÇAVUŞOĞLU'NDAN HAREKAT DİPLOMASİSİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, harekat diplomasisi yürütüyor. Çavuşoğlu, bu sabah Alman mevkidaşı Heiko Maas ile telefonda görüştü. Ardından İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab ile konuştu.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, harekat diplomasisi yürütüyor. Çavuşoğlu, bu sabah Alman mevkidaşı Heiko Maas ile telefonda görüştü. Ardından İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab ile konuştu. Bakan Çavuşoğlu, daha önce ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran  Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'e harekatla ilgili bilgi vermişti.

11.0 5POMPEO'DAN AÇIKLAMALAR

 ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Türkiye'nin meşru bir güvenlik kaygısı var. Güneylerinde terör tehdidi var" dedi.ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Türkiye'nin meşru bir güvenlik kaygısı var. Güneylerinde terör tehdidi var" dedi.

PBS televizyonundan Judy  Woodruff'a konuşan Pompeo, sunucunun 'ABD, harekat için Türkiye'ye yeşil ışık yakmış görünüyor' yorumunu  yapması üzerine şunları söyledi:
"Hayır, bu doğru değil. ABD, harekat için yeşil ışık yakmadı. Pazar gecesi yapılan görüşmede bölgedeki ABD askerilerinin risk altında kalabileceği  ortaya çıkınca Başkan Trump askerleri zarar görmeyecekleri bir yere kaydırmaya karar verdi. Yapılan budur."

11.00 OBÜSLER MEVZİLENDİ

Anadolu Ajansı: Obüsler Tel Abyad'ın karşısında mevzilendi. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi ile Suriye'nin kuzeyindeki Tel Abyad'ı yalnızca sınır hattı ayırıyor.

10.55 HAREKATI ANBEAN TAKİP EDİYORLAR

 Karargahta harekatı yöneten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar, sabahın ilk ışıklarına kadar ayaktaydı. Bölgeden gelen anlık görüntüler üzerinden harekatı anbean takip eden Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile talimatlar verdi.

10:41 MSB'den açıklama

MSB: Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca havadan ve karadan başarıyla sürdürüldü. Belirlenen hedefler ele geçirildi. Harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor.

10.25 BİR ÇOK KÖY ELE GEÇİRİLDİ

Yerel kaynaklar, Tel Abyad'ın çevresindeki birçok köyün YPG'li teröristlerden alındığını bildiriyor. Söz konusu köyler Tabatin, Meşrefi, Bir Aşık ve Havi.

10.00 ÇATIŞMA SESLERİ CEYLANPINAR'DAN DUYULUYOR

Obüs atışlarıyla vurulan Ceylanpınar'ın karşısındaki Rasulayn'dan dumanlar yükseliyor. Günün ilk ışıklarıyla Rasulayn'da başlayan çatışmanın sesleri Ceylanpınar'dan duyuluyor

Reuters foto muhabiri Murad Sezer, gökyüzünü kaplayan siyah dumanların fotoğrafını dünyaya servis etti.

Rasulayn'dan ateşlenen uçaksavar mermileri, Ceylanpınar ilçesindeki evlerinde oynayan iki kardeşin yaralanmasına neden oldu. Yaralı çocuklar, hastanede tedavi altına alındı. Anadolu Ajansı, söz konusu mermilerin üç eve isabet ettiğini belirtiyor.

Şanlıurfa'nın Suriye sınır hattında yer alan beton bariyerlerin bazı noktalardan kaldırıldığı görüldü.

09.50 ÖNEMLİ BAĞLANTI YOLU ORTADAN KALKTI

Türk ordusu, Rasulayn ilçesine bağlı Tel Erkam ve Tel Halef köyleri arasını teröristlerden temizledi. Böylece YPG'lilerin önemli bir bağlantı yolu ortadan kalkmış oldu.

Yerel kaynaklar, Tel Abyad'ın doğusundaki Tabatin ve Meşrefi köylerinin de YPG'li teröristlerden alındığını bildiriyor.

09.30 5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Mardin'in Suriye sınırında bulunan Kamışlı bölgesinde 5 YPG-PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

09.10 MÜHİMMAT YÜKLÜ ARAÇ İMHA EDİLDİ

İHA ve SİHA'larla bölgeyi kontrol altında tutan güvenlik kuvvetleri sınıra yönelik hareketlenmelere de anında karşılık veriyor. Bu kapsamda güvenlik güçleri tarafından Kamışlı'da tespit edilen teröristlere ait bir mühimmat yüklü araç imha edildi.

07.19 KAMIŞLI'DAKİ TERÖR HEDEFLERİ VURULUYOR

Fırat'ın doğusuna düzenlenen Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Kamışlı'daki terör hedefleri vuruluyor.

07.10 KENT MERKEZİNDE SESSİZLİK HAKİM

Harekat kapsamında TSK birlikleri, gece boyunca çeşitli noktalardan Tel Abyad tarafına geçiş yaptı. Günün ilk ışıklarına kadar Tel Abyad ve çevresinde herhangi bir çatışma sesi duyulmazken, kent merkezinde sessizlik hakim. Operasyon başlamadan önce sınıra yakın olan terör mevzilerinde görüntülenen örgüt mensuplarının da sabah saatlerinde mevzilerde olmadığı görüldü.

06.3090 BİN CAMİDE FETİH SURESİ OKUNDU

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için 90 bin camide Fetih suresi okundu.

03.13 FUAT OKTAY'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sürmekte olan operasyonla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Terör örgütlerinin yuvalanmaya çalıştığı sınır ötesinde Barış Pınarı Harekatı planlandığı şekilde devam ediyor. Operasyonda ordumuz teröristlerle mücadelesini başarıyla sürdürürken önceliği sivil halkın zarar görmemesidir."

02.00: MSB: Barış Pınarı Harekatı'na katılan kahraman komandolarımız, Fırat'ın doğusunda ilerlemeye devam ediyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.