Hava Durumu

Barzani hedef tahtasında! KDP binasını yaktılar!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki Süleymaniye kentinde bir araya gelen binlerce memur, "maaşlarının ödenmemesi ve yolsuzlukları" protesto etmek için gösteri başlattı. 'Artık dayanacak gücümüz kalmadı' diye isyan eden memurlar, KDP binasını yaktı.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2017 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Barzani hedef tahtasında! KDP binasını yaktılar!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Süleymaniye kenti ve çevre bölgelerdeki memurlar, maaşlarının ödenmemesi ve kamu kurumlarındaki yolsuzluğu protesto etmek için bir araya geldi. Süleymaniye'deki Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplanan öğretmenlere, kısa süre içinde diğer memurlar ile vatandaşların da destek vermesiyle eylem kitlesel gösteriye dönüştü.

3 YILDIR KESİNTİLİ MAAŞ

IKBY ve Irak merkezi hükümeti karşıtı sloganlar atarak Eğitim Müdürlüğü binasının önünden kent merkezindeki meydana doğru yürüyüşe geçen öfkeli kalabalık, yaklaşık 3 yıldır maaşlarını kesintili olarak almalarına neden olan "maaş krizine" çözüm bulunmasını istedi.

ARTIK YETER

Öğretmenlerin yanı sıra din adamları ve polis gibi her kesimden devlet memurunun katıldığı gösteride, "Artık Yeter", "26 yıllık yolsuzluk ve hırsızlığa son", "Yolsuzluk yapanlar yargılanmalı" ve "Öğretmen ve memur maaşları nerede" şeklinde yazıların bulunduğu pankartlar taşındı. Maaş alamayan memurlardan Sadık Ömer isimli gösterici, "Hükümetten talebimiz, öğretmen ve tüm memurların durumunu düzeltmesi ve maaş kesintisine son vermesi. Artık dayanacak gücümüz kalmadı" ifadelerini kullandı.

İLÇELERE DE YAYILDI

Maaş krizi ile kamu kurumlarındaki yolsuzluğu protesto etmek isteyen Iraklılar, Süleymaniye kent merkezinin yanı sıra, Halepçe kenti ile Çemçemal, Kelar, Ranya ve Seyid Sadık gibi ilçelerde de gösteriler düzenledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.