Hava Durumu

Başbakan yardımcılarının görev dağılımı belirlendi

Yeni kabine sonrası yapılan ilk bakanlar Kurulu sonrası,Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ açıklamada bulundu. Bozdağ açıklamasında Başbakan yardımcıları arasındaki görev dağılımlarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2017 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2017 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başbakan yardımcılarının görev dağılımı belirlendi

Bakalar Kurulu sonrası kameralar önüne çıkan Bozdağ'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Ayrıca bakanlar kurulunda yapılan değişiklikler nedeniyle Sayın Başbakanımız Başbakan yardımcılarının görevleri ne dair değerlendirme yaptı ve bazı bağlı kuruluşları kurumları ve işleri ve değişik Başbakan yardımcılarının görevleri belirlendi.

Bu çerçevede Milli Güvenlik Kurulu ve TOKİ TMSF ve Türkiye Varlık Fonu doğrudan Başbakanımıza bağlı olacaktır.

Hükümet sözcüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi ile ilişkiler, Danıştay ile ilişkiler,  Diyanet İşleri Başkanlığı,  TRT ve Anadolu Ajansı ile ilgili konular Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından yürütülecektir.

Ekonominin koordinasyonu ve bankalar Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından deruhte edilecektir.

RTÜK Atatürk Dil ve Tarih kurumu, Milli Güvenlik Kurulu kararlarının takibi, yatırımların koordinasyonu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu Fikri Işık bakanımıza bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecektir.

Başbakan yardımcımız Sayın Recep Akdağ Kıbrıs işleri koordinasyonu yatırım ortamının iyileştirilmesi ayrıca AFAD ve Yatırım Ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecektir.

Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu Medeniyetler İttifakı Projesi, Yüzüncü Yıl, Yüzüncü Yıl anmaları ile ilgili hazırlıklar konular üzerinde çalışacak ve ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar, Başkanlığı Basın Yayın enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Sayın Çavuşoğlu tarafından ilgilenecek ve yönetilecek kurumlar arasında yer almaktadır.

Başbakan yardımcılarımız arasındaki Görev dağılımının hayırlı olmasını temenni ediyorum."

SORULARI YANITLADI

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

MESCİD-İ AKSA GERGİNLİĞİ

''İsrail hükümeti Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı duymak, bu kutsiyeti ve statüyü korumakla yükümlüdür'' diyen Bekir Bozdağ, ''Bu onların hukuki de ayrıca sorumluluğudur. Bu yükümlülüğün gereğini yerine getirmesini İsrail hükümetinden bekliyoruz. Ayrıca Harem-i Şerif'in etrafına konan metal dedektörlerin kaldırılmasını ve ibadet hürriyetinden istifade ederek ibadet yapmak isteyen Müslümanlara konulan kısıtlamaların ortadan kaldırılmasını ve Harem-i Şerif ile ilgili bugüne kadarki normal, doğru ve rutin uygulamalar neyse ona aynen geri dönülmesini buradan Türkiye olarak İsrail yönetiminden, bu konuda basiretli hareket ederek olayların daha fazla büyümesini engellemesi konusunda adımlar atmasını istiyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

ALMANYA-TÜRKİYE GERGİNLİĞİ

Bozdağ, Almanya-Türkiye gerginliği ile ilgili soruyu ''Almanya şirketleriyle ilgili Türkiye'de yürüyen herhangi bir soruşturma kovuşturma yoktur'' şeklinde yanıtladı.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN ALMANYA'DA GÖRÜLDÜĞÜ İDDİASI

Bozdağ'a FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün Almanya'da görüldüğü iddiası da soruldu. Hükümet Sözcüsü Bozdağ bu soruya ''Daha önce Gürcistan ile ilgili bir ihbar vardı. Son günlerde de Almanya ile ilgili gelen bir ihbar söz konusu. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü bu ihbarı hem Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına hem de ilgili idari makamlara iletmiştir. Bu konuda her ihbarı titizlikle devletimizin ilgili organları değerlendiriyor ve yapılması gereken araştırmalar titizlikle yürütülüyor. Bu da o ihbarlardan bir tanesi. Henüz doğruluğu teyit edilmiş değil'' yanıtını verdi.

''ACEMİ SÖZCÜYÜM'' ESPRİSİ

Bozdağ, soruların fazlalığı üzerine ''Acemi sözcüyüm ilk gün bu kadar yüklenmeyin bana'' şeklinde espri yaptı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.