Hava Durumu

Başbakan Yıldırım 2018 yılında verilecek burs miktarını açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, 2017'de verilen 425 liralık burs ya da kredi miktarının 2018 yılında 470 TL olacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başbakan Yıldırım 2018 yılında verilecek burs miktarını açıkladı

Fırat Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 2018 yılının burs ve kredi rakamını da açıkladı.

Yıldırım, "Üniversite giriş sınavlarında bir değişikliğe gidiliyor. Aslında biraz sadeleştirme. Yani 2 kademeli seçimden, yine 2 kademeli ama aynı günde yapılacak sisteme dönüşüyor. Yüksek Öğretim Kurumları sınava altında 2 oturumda gerçekleşecek bir sınavdan bahsediyoruz. Böylece öğrencilerimiz 3-4 ay boyunca üniversite giriş telaşı ve stresi ile yaşamasın istiyoruz. Esasında üniversitelerde geldiğimiz nokta bugün liselerin mezun ettiği sayı ile üniversitelerimizin kabul ettiği sayı hemen hemen aynı. Ama geçmişten gelen 2 milyon 400 bin öğrencimiz var. İkincisi de en güzel üniversiteye girmek istiyor. Bu sefer orada bir sıkışma oluyor. Tabi ki seçici sisteme ihtiyaç var. Bunu belirleyecek olanda 12 yıllık temel eğitimden aldığınız bilgi birimi artı sınav. Nereyi hak ediyorsanız oraya girmiş olacaksınız. Üniversite sınavı gittikçe rahatlıyor. Yapmanız gereken temel eğitimde kafasını şekillendirme hangi alana gideceğinizi şekillendirmek. TEOG'u da değiştiriyoruz. Her şeyi niye değiştiriyorsunuz diye sorarsanız, değişim daha iyisine getiriyorsa durmadan değiştirmeniz lazım" diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.