Hava Durumu

Başbakan Yıldırım'dan e-Devlet açıklaması: Bürokrasi tuş oluyor

Başbakan Binali Yıldırım, devlet tarafından verilen birçok hizmetin e-Devlet üzerinden yapılacağını, vatandaşların bürokrat görmeyeceğini söylerken "Bürokrasi tuş oluyor. Tuşa basacaksınız işinizi yapacaksınız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2018 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2018 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başbakan Yıldırım'dan e-Devlet açıklaması: Bürokrasi tuş oluyor

Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Hükümet olarak şirket ve yatırımcılara kolaylık sağlamak zorunda olduklarını ifade eden Yıldırım, "Bürokrasiyi ne kadar basitleştirirsek ülke olarak, millet olarak bundan karlı çıkarız. Hazırlıkları devam eden 67 maddelik bir paket daha var, onu da yakın zamanda Meclis'e sunacağız. Bilişimi geliştirirsek vatandaşla yüz yüze gelmeden işlem yapmanın önünü açarak bürokrasiyi azaltıyoruz. İş yapmak isteyen vatandaşlarımız şirket kurmak istiyor. Önceden bir ayı bulan şirket kurmak şimdi bir saati geçmiyor. Şirket kurmak için illerde, ilçelerde ticaret sicil müdürlüklerine gidilecek. 2 bin 250 lira veriyordunuz şimdi 650 lira verip kuracaksınız. Biraz noterler üzüldü ama onlara yapacak iş her zaman var. Trafik tescil işini İçişleri Bakanlığı bıraktı, noterler bunları yapıyorlar" dedi.

BU BİR DEVRİM

Devletle işiniz varsa her bir kuruma aynı evrakı tekrar tekrar hazırlayıp götürme işine son veriyoruz." Diyen Yıldırım, "Bu çok önemli bir şey, bu bir devrim. Bürokrasi tuş oluyor. Tuşa basacaksınız ve işinizi yapacaksınız. Vatandaş ile devlet arasında her türlü iş e-devlet üzerinden yapılacak. Bugün itibarıyla e-devlet üzerinden vatandaşın devletle iş yapma oranı yüzde 57'ye çıktı. Ama bu yıl sonuna kadar vatandaş-devlet arasında her türlü iş internetten, e-devlet üzerinden yapılacak. Bürokrasiyle, bürokratla karşı karşıya gelmeden her işinizi yapabileceksiniz" ifadelerini kullandı.

"MESAİ BİTTİ DÖNEMİNİ KALDIRIYORUZ"

Dış ticaretle ilgili de getirilen düzenlemeyi anlatan Yıldırım, "Dış ticaret şirketlerimizin evrak işlemleri için alınan bedele aynı şekilde gümrük müşivirlerinin müşterilerinden alınan ücretlere de bir sınır getiriyoruz. Gümrüklerde tek pencere projesinin hayata geçirilmesi için dolaşım ve manşei belgelerinin elektronik ortama taşınması için çalışmalar sürüyor. Gümrüklerdeki personellerimizin çalışma saatlerini de buradaki işleyişe uygun olarak yeniden düzenliyoruz. Yani 'Mesai bitti, kapılar kapandı, bekle' dönemini artık kaldırıyoruz. Mutlaka kaldıracağız" dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE PAYLAŞACAĞIZ

Alınan bir dizi kararları duyuran Yıldırım, "Stratejik yatırım türünden 128 milyar liralık yeni yatırım teşviğini onayladık. Bunu kamuoyuyla önümüzdeki günlerde paylaşacağız. İkincisi, bankaların, piyasaları rahatlatmak ve krediye erişimi kolaylaştırmakla ilgili aldıkları tedbirler var, bunu da paylaşacağız. Yatırımın, ihracatın, istihdamın daha da artırılması ve enflasyonla mücadelenin ana hatlarını içeren tedbirlerimizi de birkaç gün içerisinde milletimizle paylaşacağız. Bugün yarın son şeklini vereceğiz." Aylık olarak verilen SGK ve muhtasar beyannameleri birleştiriliyor ve böylece yatırımcılara ciddi bir zaman tasarrufu sağlıyoruz. İmalat sanayisi ile Ar-Ge, yenilik, tasarım faaliyetlerine yönelik makina teçhizat alımlarına KDV istisnası getiriyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.