Hava Durumu

Başbakan Yıldırım'dan flaş mesaj: 'Tamamının kökünü kazıyacağız'

Hakkari mitinginde konuşan Başbakan Yıldırım, ''Bu toprakların hiçbir karışında alçak terör olmayacak, bunların tamamının kökünü kazıyacağız" dedi

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2018 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2018 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başbakan Yıldırım'dan flaş mesaj: 'Tamamının kökünü kazıyacağız'

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Hakkari mitinginde konuştu.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Hakkari'den söylüyorum; bu toprakların hiçbir karışında alçak terör olmayacak, bunların tamamının kökünü kazıyacağız. Bizim Kürt kardeşlerimizle ilgili bir derdimiz, onlarla ilgili sıkıntımız yok. Onlar bizim kardeşimizdir. Kürtlüğünüz ile gurur duyun, Kürt olduğunuzu gururla söyleyin, bunun için hiç kimse size bir şey yapamaz.

''AMERİKASI, AVRUPASI BİR OLMUŞLAR...''

Amerikası, Avrupası bir olmuşlar 'Kürtlere bir devlet kuralım' diyorlar. Kürtlerin devleti burası, Anadolu toprakları. Başka kapıya gidin. Kürt kardeşlerimizin PKK diye bir sorunu var. Bunlar Kürtlerin de Türklerin de bütün masum insanların başının belasıdır. Bu belayı hep birlikte defetmeye azmettik, yemin ettik, inşallah birlikte başaracağız.

Hakkari bu alçaklara fırsat vermediniz, burada çukur siyasetine asla izin vermediniz dik durdunuz onlara boyun eğmediniz sizlere çok teşekkür ediyorum. Fabrika için önce terörü kurutmak lazım. Önce onu yaptık. Yol yapmak lazım havaalanı yapmak lazım. Şimdi onlar bitti sıra fabrikaya geldi. Terörün  olduğu yerde fabrika kursan ne olur?

Fabrika günleri de yakın yeni üretim alanları da yakın. En büyük müjdeye geliyorum o da şudur burada sınır ticareti Hakkari'nin Van'ın Ağrı'nın Iğdır'ın Şırnak'ın bu bölgedeki illerin geleceği sınır ticaretinde. Üzümlü Esendere Kapısı açık buna Derecik Şemdinli Sınır Kapısı'nı da açacağız. İran'a Şemdinli Alan Kapısı'nı da açacağız. Komşu ile Irak ile ticaret başlayacak burada terörün yerini ticaret alacak. Şimdiye kadar terör yüzünden olmadı. Kayak tesislerini yeniden yapıyoruz. İş fabrika diyor önce terör sonra fabrika sonra iş sonra da gençlerimiz için aydınlık bir gelecek.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.