Hava Durumu

Başbakan Yıldırım'dan istifa açıklaması

İstifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yıldırım,"Arkadaşlarımız gereğini yapacaklardır, buna inanıyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başbakan Yıldırım'dan istifa açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım cuma namazı sonrası şunları söyledi: "Müttefikimiz olan ABD'ye hep söyledik, bir terör örgütüyle başka örgütü yok etmek için işbirliği yapmak ne kadar hazin bir sonuca götürdüğünü son fotoğraf ortaya koydu. ABD, YPG ve PYD'nin terör örgütü olduğunu anlamak için neyi görmek istiyorlar? PKK terörist başının fotoğrafının orada sergileniyor olması açıkçası ABD-Türkiye müttefik ilişkisinin de en büyük zararı vermektedir. Bu davranışıyla ABD, terörle işbirliği yapmakla kalmıyor aynı zamanda Türkiye ve Suriye'nin geleceğini tehlikeye atıyor."

Vize kriziyle ilgili ise Yıldırım, "Dışişleri yetkilileri karşılıklı değerlendiriyor umut ederim konu suhukletle çözüme kavuşur" dedi.

Türkiye'nin gündemine oturan belediye başkanlarının istifalarının istenmesi olayıyla ilgili ise Yıldırım, "Arkadaşlarımız gereğini yapacaklardır" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 belediye başkanının istifalarını verdiğini, diğer 3 başkanın da gereğini yapacaklarına inandığını belirti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa ederken, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur henüz görevlerine devam eden isimler.

Cumhurbaşkanı daha önce sorunlu iller arasında Bursa'nın da olduğunu söylemişti. Başkan Altepe bugün Atatürk Havalimanı'nda görevimin başındayım. Şimdilik bir şey söyleyecek bir durumda değilim" açıklamasını yaptı.

Başkan Gökçek'in ise istifa için zamanını beklediği yorumları yapılıyor. Başkan Uğur ise konuyla ilgili net bir açıklama yapmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.