Hava Durumu

Başkan Aktaş açıkladı! İşte Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut borcu...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut borcunu açıklayan Başkan Aktaş, "Borçlarımızın bir bölümü dövizle. Ancak döviz yerinde durmuyor. Göreve geldiğimden sonra borcumuz dövizin artışından dolayı 700 milyon lira arttı. Borç kesinlikle düştü. 5 milyar civarındaki borç 4,2 milyar liraya düştü" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2019 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2019 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Aktaş açıkladı! İşte Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut borcu...

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, hafta sonu Kızılcahamam Kampı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve partisinin üst düzey temsilcileriyle yapılan toplantıyı değerlendirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut borcunu açıklayan Aktaş, "Bizim amacımız söz verdiğimiz projeleri 5 yılda yapmak. 2,5 yılda da hedefin yüzde 40'ını gerçekleştirmek. Borcumuz belli. Kısa, orta uzun vadeli borçlarımız var. Borçlarımızın bir bölümü dövizle. Ancak döviz yerinde durmuyor. Göreve geldiğimden sonra borcumuz dövizin artışından dolayı 700 milyon lira arttı. Borcun tutarından ziyade, kısa vadeli olanın bize sıkıntı oluşturduğunu ifade etmiştim. Bunu atlatmak için belirli hareketler yapacağız. Borç kesinlikle düştü. 5 milyar civarındaki borç 4,2 milyar liraya düştü" dedi.

YILLIK KAYBIMIZ 300 MİLYON

Hafta sonu Kızılcahamam Kampı'nda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin öncülüğünde mağdur 10 belediye başkanı olarak bir dizi görüşmeleri olduğunu, Çevre Şehircilik, Maliye ve İçişleri Bakanları ile toplantılar yaptıklarını ifade eden Alinur Aktaş, "Pay dağıtımlarıyla alakalı belirli kriterler var. Nüfus başta diğer kriterler. Bu kriterlerden dolayı Bursa da dahil olmak üzere olumsuz yansımamalar var. Sanayi şehriyiz 4.büyük şehiriz. Kriterler, yüz ölçüm, yol ağı kıyaslandığında bu manada yüksek paydada gelir temin etmemiz lazım. Bizim mağduriyetimiz söz konusu. Yıllık 300 milyon kaybımız söz konusu. Bunları dile getirdik. Mağduriyet sadece AK Partili belediyelerle alakalı değil Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer belediyelerle de alakalı. Nüfus Avrupa'da en önemli kriterdir. Fabrikanın merkezi başka yerde olabilir. Kirletiyorsa, buranın havasını yolunu kullanıyor, elemanları buranın kanalizasyonunu kullanıyor. Yerel belediyecilik hizmetlerinin tamamını veriyoruz. Bu manadaki ölçümlemenin sağlıklı olmadığını ifade ettik" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.