Hava Durumu

Başkan Aktaş: Artık format değişti, mimarı da Erdoğan

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı dönemiyle birlikte artık Türkiye'de belediyeciliğin format değiştirdiğini belirterek, doğumdan ölüme kadar hayatın her alanına temas ettiklerini, birlik ve beraberlik içinde Bursa'nın standartlarını daha yukarılara taşımak için çalıştıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2018 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2018 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Aktaş: Artık format değişti, mimarı da Erdoğan

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, vatandaşlarla aynı sofra etrafında bir araya gelip, sorunları yerinde dinlemek amacıyla uyguladığı Bereket Sofrası, bu hafta Piremir Mahallesi'nde kuruldu. Sabah namazını Teleferik Camii'nde kılan Başkan Aktaş, ardından simit, peynir, zeytin ve çaydan oluşan kahvaltı sofrasında vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlar sorunları ve beklentilerini Başkan Aktaş'a rahatlıkla dile getirirken, Büyükşehir, BUSKİ ve BURULAŞ bürokratlarının da hazır bulunduğu toplantıda tüm talepler not edildi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de etkinliğe katılarak Başkan Aktaş'a eşlik etti.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN MİMARI

Geçen zaman içerisinde Belediyecilik formatının değiştiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyeciliğin kişinin hayatının her alanına etki ettiğini dile getirdi. Sosyal belediyeciliğin mimarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Başkan Aktaş, "Belediyecilik artık format olarak değişti. Klasik, sadece çöp toplayan, yeşil alanlara bakan standart belediyecilik ortadan kalktı. Bu işler belediyeciliğin rutini haline geldi. Artık sosyal, kültürel ve sportif tüm alanlara dokunan, engellisinden yaşlısına bütün ihtiyaç sahiplerine uzanan, tabiri yerindeyse doğumdan ölüme geçen süreçteki birçok alana temas eden bir belediyecilik anlayışı Türkiye'de gelişti. Bunun da mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. 1994 yılına kadar İstanbul'da çöp dağları vardı, İstanbul'da birçok sıkıntılar vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde göreve gelmesiyle kısıtlı imkanlar, doğru teşhis, samimiyet ve gayretle birçok şey başarıldı" diye konuştu.

ARTIK ŞEHİRLER YARIŞIYOR

Bursa'nın son yıllarda hızlı büyümesine rağmen geliştiğine de değinen Başkan Aktaş, çıtayı daha da yukarı taşımak istediklerini ifade etti. Sıkıntıların her zaman ortaya çıkabileceğini de söyleyen Başkan Aktaş, "İnsanoğlunun yaşadığı her yerde eksiklikler aksaklıklar vardır, sıkıntılar vardır. Bursa gibi hızlı büyüyen ve hormonlu büyüyen bir şehirde takdir edersiniz ki belirli sıkıntılar kaçınılmazdır. Çıtanın yükselerek geldiği bir nokta var. Buna sebep olanlardan, bu çıtayı buraya kadar getirenlerden Allah razı olsun. Şimdi çıtayı daha da yukarılara taşımak lazım. Artık şehirler yarışıyor. Dolayısıyla Bursa da güzellikleri ziyadesiyle hak ediyor. Birlik beraberlik içerisinde Bursa'yı daha iyi standartlara nasıl taşırız diye çalışmalar yapıyoruz. Bazen eleştiriyle bazen öneriyle bunu ortaya koymaya çalışıyoruz. Hamdolsun güzel gelişmeler de var. Bunları da sizler görüyorsunuz" dedi.

En büyük zenginliğimiz birliğimiz

Türkiye'nin en büyük gücünün birlik ve beraberliğinin olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, "En büyük zenginliğimiz birlik ve beraberliğimiz. Dün de bugün de,  bugünden sonra da düşmanların bizim üzerimizde oynayacakları oyun birlik ve beraberliğimizi bozmak için olacaktır. Biz eğer bu gücü kaybedersek kesinlikle ve kesinlikle hangi zenginliğimiz olursa olsun, hangi zenginliği yakalarsak yakalayalım bizim bir araya gelmemiz mümkün değil. Çok şükür bizler çok ciddi mesafeler kat ettik. Dünyanın her yerinde Türkiye var. Somali'de Sudan'da Afrika'nın birçok coğrafyasında, Kafkaslarda var, Balkanlarda var. Evet hiçbir şey dört dörtlük değil. Hamdolsun bugün ülkemizin geldiği nokta yadsınacak bir durum değil. Avrupa şu anda çok ciddi bir sıkıntı içerisinde. Avrupa yaşlandı, ekonomik olarak sıkıntılar yaşıyor. Standartları geri gidiyor. Allah'a hamdolsun içeriden ve dışarıdan türlü türlü kurcalamalara rağmen sırf şu sahip olduğumuz birlik ve beraberlik ruhuyla, sahip olduğumuz kültürümüzle, değerlerimizle çok daha güzel günler göreceğiz. Birliğimizi ve beraberliğimizi, kardeşlik hukukumuza hep beraber sahip çıkalım. Bu topraklarda hesaplar yapanlar var. Bu topraklara dair hedefleri olanlar var, hayalleri olanlar var. Bu dün de vardı, bugün de var.  Zannetmeyin ki bugünden sonra da olmayacak. Bugünden sonra da olacak,  çünkü biz sıradan bir ülke değiliz" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, Türkiye'de halkın birlikte ve dayanışma içinde olmasının ülkeyi güçlü kıldığını söyledi.

Mahalle sakinleri de kendileriyle bir araya gelip, sorunlarını dinleyen Başkan Aktaş'a teşekkür etti.

  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.