Hava Durumu

Başkan Aktaş: Bu bir devrim

Çekimleri Bursa'da devam eden 'Bordo Bereliler Afrin' filminin setini ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, incelediği milli piyade tüfeği MPT-76'yı devrim olarak niteledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Aktaş: Bu bir devrim

Senaristliğini Coşkun Gündoğdu ile Ayça Baytimur'un, yapımcılığını Erdoğan Yaprak ile Ali Ertem'in, yönetmenliğini ise Erhan Baytimur'un yaptığı 'Bordo Bereliler Afrin' filminin çekimleri  İnegöl'de devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Yenice Göleti'nin hemen yanındaki Doğa Sporları ve Turizm Merkezi alanına senaryo gereği oluşturan mülteci kampını ziyaret edip, film ekibiyle bir araya geldi.

Cenk Ertan, Sedat Mert, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Cavit Çetin Güner, Emel Dede, Ozan Güler, Oğuz Yağcı, Kübra Dilara Çelen, Ergun Kuyucu, Gencer Güvercin, Mehmet Dindar ve Erol Yaman'ın rol aldığı filmin, çekimlerini yönetmen Erhan Baytimur ile izleyen Başkan Aktaş, ekibin heyecanına da ortak oldu. Filmi heyecanla beklediğini ifade eden Başkan Aktaş, özellikle güncel stratejik konu olduğu için ilgiyle takip edileceğini düşündüğünü belirtti.

Bu arada Başkan Aktaş, ilk kez bu filmde kullanılan milli piyade tüfeği MPT-76'yı da inceleme fırsatı buldu. Silahın teknik özellikleri hakkında bilgi alan Başkan Aktaş, 42 NATO testini de geçen dünyadaki tek tüfek olan MPT-76'yı bir devrim olarak nitelendirdi. MPT -76 ile atış yapıp, Türkiye'nin ilk milli keskin nişancı tüfeği Bora-12'yi inceleyen Başkan Aktaş, "Yıllarca bu işlerde dışa bağımlı yaşamış Türkiye'nin bu konuda söz sahibi olması ülkenin geldiği noktanın göstergesi. Bunlar stratejik adımlar. Sadece silahını üretiyor olarak algılamamak lazım aynı zamanda söz sahibi oluyorsunuz. Ülkemiz lokasyon itibariyle Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasların ortasında kritik bir noktada. Üç tarafımız denizlerle çevrili. Geç kalınmış bir uygulama. İnşallah yerli otomobil ve diğer konularda da bu işler daha da taçlanacak ve Türkiye hak ettiği yere en kısa zamanda ulaşacaktır" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.