Hava Durumu

Başkan Aktaş'tan öğrencilere müjde!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi Öğrenci Toplulukları üyesi bin 200 gençle bir araya geldiği programda, 'Tarihi Şehirlerden Avrupa Şehirlerine' projesi ile 75 öğrencinin İngiltere, İspanya, İtalya ve Macaristan'a, 200 öğrencinin de Makedonya ve Kosova'ya gönderileceği eğitim programlarının planlandığını açıkladı. 

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2019 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2019 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Aktaş'tan öğrencilere müjde!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi Öğrenci Toplulukları üyesi gençlerle, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) bir araya geldi. 'Öğrenci Toplulukları Başkan Aktaş ile Kahvaltıda Buluşuyor' temasıyla gerçekleştirilen toplantıya, Uludağ Üniversitesi'nde eğitim ve öğrenimlerini sürdüren 1200 civarında öğrenci katıldı. Uludağ Üniversitesi bilim, kültür sanat, mesleki ve spor topluluklarından öğrencilerinin yoğun katılım sağladığı program, keyifli bir atmosferde gerçekleştirildi. Başkan Alinur Aktaş, geleceğin emanetçisi gençlere, mesleki yaşamından anekdotlar paylaştığı toplantıda, altın değerinde nasihatler verdi. Gençlerin dilek ve önerilerinin de alındığı toplantıda, kendisinin de Uludağ Üniversitesi mezunu olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, gençlerin geleceğe dair yol haritalarını şimdiden çizmelerini önerdi.

Yeni bir gençlik merkezi daha

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, okul döneminin heyecanla devam ettiğini söyleyerek, "Üniversite bünyesindeki toplulukların faaliyetleriyle ilgili paylaşımlar ve müjdeler için bir aradayız. Toplulukların verimliliğini artırmak ve projeler üretmek için adımlar atıyoruz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Görükle Gençlik Merkezi'nin öğrenciler tarafından yoğunlukla kullanıldığına değinen Aktaş, yeni bir gençlik merkezinin daha bölgeye kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Başkan Aktaş, gençlerin Bursa Büyükşehir Belediyesi markası, güvencesi ve güvenliğiyle vakitlerini değerlendirebileceklerin mekanları önemsediklerini ifade ederek, "Üniversitede 80 bine yakın öğrencimizin olduğunu biliyoruz. Üniversite ve Görükle civarında gençlerimizin, ders harici, eğitsel ve sosyal anlamda da kendilerini hayata hazırlayabilecekleri mekanlara ihtiyaç var. Gençlere yapacağımız yatırım, bu ülkenin geleceğini şekillendirecektir" diye konuştu.

Kentte belediyelerce yapılan faaliyetlerin yanı sıra gençlerin geleceğine yönelik yatırımların daha büyük değer taşıdığını anlatan Başkan Aktaş, "Bir kentte isterseniz tüm yolları altınla döşeyin, ulaşımda sıfır sorun olsun, bana göre, bu, işin yüzde 20'si veya 30'u... Ancak gençlerimizin hayata hazırlanması noktasında yapılacak yatırımlar, sosyal faaliyetlerdeki eğitimler burada daha etkili" dedi.

Tarihi Şehirlerden Avrupa Şehirlerine

Başkan Aktaş, okul dönemlerinin çok çabuk geçtiğine değinerek, "Okullar bitiyor,  herkese aynı diplomayı veriyorlar. İşe girerken de diploma notu sorulmuyor. Önemli olan gençlerimizin kendilerine yaptıkları yatırımdır. Topluluklarda yapılan faaliyetler gençlerimizin kişisel gelişimlerini destekliyor" dedi.

Öğrenci topluluklarının çalışmalarını ilgiyle izlediğini anlatan Başkan Aktaş, "Bu faaliyetlerin artarak devam etmesi lazım. Hem gençlik merkezleriyle hem topluluklarımızın ortaya koyduğu faaliyetleri destekliyoruz. Bunlar gençlerimizin kişisel gelişimleri ve mesleki kariyeri için çok önemli, gelecekte faydası olacak. Gençlerimizin geleceğe güzel hazırlanmaları bizim için çok önemli... Bu nedenle yeni projeler üretiyoruz. 'Tarihi Şehirlerden Avrupa Şehirlerine' projesi ile 75 öğrencimizi Mart ayından itibaren 2 aylık sürelerde, İngiltere, İspanya, İtalya ve Macaristan'a göndereceğiz. İlk olarak 30 kişi Mart'ta, diğer 45 kişi de Haziran - Temmuz - Ağustos aylarında gidecek" diyerek gençlere müjde verdi.

Gönül Coğrafyası Balkanlar

Başkan Aktaş, Bursa'nın Anadolu'nun tüm renklerini bir arada barındırdığına işaret ederek, "Bu faaliyetlere bu yıl gönül coğrafyamız Balkanlar ile de başlayalım istedik. Bu kapsamda 200 kardeşimizi de Makedonya ve Kosova'ya göndereceğiz, o da Nisan civarında olacak. Her topluluktan öğrencilerimiz bu faaliyetlere katılsın istiyoruz" dedi.

İlerleyen dönemlerde Kafkaslar ve Gürcistan'a da öğrenci gönderilebileceğini ifade eden Başkan Aktaş, "Ufkunuzu ve vizyonunuzu yüksek tutun. Güçlü beyinlere, güçlü zihinlere bu ülkenin ihtiyacı var. 2023, 2053, 2071 hedeflerine gençlerimizin hayalleri ve ufku ile ulaşacağız. Gençlerimizin topluluklardaki çalışmalarda heyecanlarını ortaya koymaları, kendilerine gelecekleri için tecrübe kazandıracak. Gençlerimiz iyi ve ahlaklı insanlar olsunlar, vatana, millete faydalı olsunlar. Bu sayede ailelerinin de yüzlerini güldürecekler" açıklamasını yaptı.

Gençleri de dinledi

Başkan Aktaş, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını da cevapladı, gençlerin Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden talep ettikleri projelerle ilgili notlar aldı ve değerlendirmelerde bulunacaklarını belirtti. Açıklamalarında Bursa sevgisini de sık sık ifade eden Başkan Aktaş, kenti özgün güzelliğine kavuşturmak için özveriyle çalıştıklarını yineleyerek, bu noktada herkese de görev düştüğüne işaret etti.

Uludağ Üniversitesi Kültür Sanat Öğrenci Topluluğu Başkan Yardımcısı Beytullah İleri de her zaman öğrencilerin yanında olduğunu hissettiren Başkan Aktaş'a teşekkür etti. AK Parti Başkan Yardımcısı Mustafa Sayılgan da toplantıya katılarak gençlere moral verdi. Program, öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.