Hava Durumu

Başkan Aydın'dan, CHP'li vekilin iddialarına yanıt: Halkın duygularıyla oynanıyor

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu tarafından Meclis gündemine taşınan Meyra Madencilik firmasının faaliyetlerine yönelik iddialara yanıt verdi. Aydın, "Şirketin Belediyemize ait taşınmazlardan kiralama ve satış alma talepleri bulunmasına rağmen hiçbir şekilde gündemimize alınmamış ve olumsuz yanıt verilmiştir. Sayın vekil çevre bilinciyle hareket eden halkımızın duygularıyla oynayarak, ne yazıktır ki tekrar tesis edilmesi zor güvenlerinin sarsılmasına neden olmuştur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2020 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2020 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başkan Aydın'dan, CHP'li vekilin iddialarına yanıt: Halkın duygularıyla oynanıyor

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Bursa CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu tarafından Meclis gündemine taşınan Meyra Madencilik firmasının faaliyetlerine yönelik iddialara yanıt verdi. Konu hakkındaki açıklamalarını Kirazlıyayla Mahallesi'nde yapan Davut Aydın, Meyra Müh. Proje ve Madencilik San. ve Tic. A.Ş tarafından  "çinko-kurşun-bakır-zenginleştirme tesisi ve atık projesi" kapsamında çalışmalar çeşitli bakanlıklar nezdinde sürdüğünü ifade etti. Davut Aydın, halkı idareye karşı kışkırtmaya yönelik olarak tanımladığı ifadesinde, doğru bilgilendirme yapmayı kendisine görev bildiğini söyledi.

YANLIŞ AÇIKLAMA

Davut Aydın'ın konu ile ilgili açıklamaları şöyle: CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun , T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan alınan bilgiler ışığında isterdik ki sorumluluk bilinci ile hareket ederek vatandaşlarımızı aydınlatsın ve ona inanan kitlelerin güvenini sarsacak açıklamalar yapmasın. Şöyle ki; T.C. Tarım ve Orman Bakanlığımız  2018 yılında Tarım Arazileri Değerlendirme ve Bilgilendirme Sistemi, yani kısa adı ile TAD Portalını kullanıma açmıştır. Tarımsal ve tarım dışı amaçlı kullanım talepleri Belediye sınırları içersinde olması durumunda bu müracaatlar ilgili belediyeye yapılarak bilgilendirme sistemi üzerinden İl Müdürlüğüne intikal ettirilmektedir. Anlaşılacağı üzere kanuni sorumluluktan kaynaklı Meyra Müh.Proje ve Madencilik San. ve Tic. A.Ş tarafından 11.07.2019 tarihli müracaat TAD Portalı üzerinden Tarım İl Müdürlüğüne "konunun kurumunuz mevzuatına ve yürüttüğü faaliyetler açısından incelenerek kurum görüşünüzün bildirilmesi hususunda'' diye belirtiler ek iletilmiş ve TAD Portal numaraları ayrıca yazı ile ilgili kuruma bildirilmiştir. Yani sayın vekilin söylediği gibi tesisin yapılacağı arazinin tarım dışı amaçla kullanılması talebinde idaremiz tarafından bulunulması söz konusu olamaz."

'TALEPLERİ REDDETTİK'

Göreve geldikleri günden itibaren konunun tüm tarafları ile yapılan yazılı görüşmelerin bulunduğuna işaret eden Davut Aydın, "Resmi yazılarımızla verdiğimiz cevaplarda özellikle belirtmek isteriz ki, şirketin Belediyemize ait taşınmazlardan kiralama ve satış alma talepleri bulunmasına rağmen hiçbir şekilde gündemimize alınmamış ve olumsuz yanıt verilmiştir. Sayın vekil çevre bilinciyle hareket eden halkımızın duygularıyla oynayarak, ne yazıktır ki tekrar tesis edilmesi zor güvenlerinin sarsılmasına neden olmuştur" açıklamasında bulunarak Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nu özür dilemeye davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.